Šolski spletni program Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Sezona 2020/2021

Spletni šolski program Lutkovnega gledališča Ljubljana

Pri spletnih objavah Lutkovno gledališče Ljubljana posebno pozornost namenja šolam in gradivom za pedagoške delavce. V času, ko so šole in gledališča zaprta, je na spletu prosto dostopnih devet predstav za različne starostne skupine otrok in mladine Živalska farma, Zajčkova hišica, Emil in detektivi, Martin Krpan, Groznovilca, Nebo nad menoj, Vihar v glavi, Virginija Volk in Mojca Pokrajculja. Za vsako od njih je pripravljen spletni pedagoški program, ki vsebuje predloge, kako gledališko umetnost skozi refleksijo še bolj ustvarjalno preplesti z učnim programom. 

Že od sredine novembra se naši igralci in igralke vključujejo v šolske programe po zoomu s pogovori o vsebinah in procesu nastajanja predstav, predstavitvi poklicev v gledališču in spoznavanju različnih lutkovnih tehnik. Ti pogovori, ki so za šole brezplačni, so izjemno priljubljeni, saj jih bomo do konca decembra izvedli skoraj osemdeset. Kakovostne, raznolike in dostopne aktivnosti šolam mogočajo poglobljeno doživljanje gledališča, hkrati pa razbijajo vsakodnevno rutino šole na daljavo.

Avtor fotografije iz predstave Vihar v glavi je Matej Povše, avtor fotografije iz predstave Zajčkova hiša je Jaka Varmuž.Lep pozdrav

Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana,
sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi