Program LGL februar 2017 - press Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Program LGL za februar 2018

Spoštovani,

pošiljamo vam program LGL za februar 2018 in vas obveščamo o dveh premiernih uprizoritvah v februarju. 

Sončnica na Luni
Ugledališčena poezija za otroke od 5. leta dalje

Režija Marko Bulc - Mare, igrajo Ana Hribar, Rok Kunaver, Jernej Kuntner, Nina Ivanič, Jan Bučar, Voranc Boh, Alenka Tetičkovič, Ana Zala Štiglic.
Premiera 8. februarja 2018, ob 16. uri, v Kinu Šiška, v okviru festivala Bobri

Ustvarjalci uprizarjajo pesmi, ki razpirajo otroške čustvene svetove in spregovorijo o notranjih turbulencah ljubezni, strahu, poguma, upora, nesreče, prijateljstva, žalovanja in veselja. Navdihujejo jih pesmi Ferija Lainščka, Svetlane Makarovič, Miroslava Košute, Lile Prap, Vinka Möderndorferja, Saše Vegri, Andreja Rozmana - Roze, Barbare Gregorič Gorenc, Milana Dekleve, Borisa A. Novaka, Nika Grafenauerja, Petra Svetine in drugih.

Svetlana Makarovič
Sovica Oka
Lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje

Režija Brane Vižintin, igrajo Polonca Kores, Lovro Finžgar, Matevž Müller, Boštjan Sever k.g.
Premiera 22. februarja 2018, ob 18. uri, na Velikem odru LGL

Sovica Oka je prvo besedilo Svetlane Makarovič za otroke in tudi njeno prvo besedilo, uprizorjeno v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Predstava je ob svoji premieri leta 1972 v režiji Matjaža Lobode pomenila prijetno in dobrodošlo osvežitev v repertoarju, ki je tedaj povečini obsegal tuja dela. Šele odtlej so se lutkovnih iger lotevali tudi najpomembnejši slovenski literati. Makarovičeva je ustvarila prisrčno, ljubeznivo in poetično zgodbo o mali, kapriciozni sovici Oki, ki se je odločila, da ne bo več navadna, nočna ptica, temveč dnevna sova. Ob prehodu v jubilejno sezono, ko bo gledališče praznovalo 70. obletnico svojega delovanja, se Sovica Oka, ki s svojo preprosto dramaturgijo in iskrivimi dialogi posega v svet otroške igre, domišljije, muhavosti in domišljavosti, vrača na lutkovni oder v novi režijski postavitvi Braneta Vižintina ter likovni podobi ilustratorke Suzi Bricelj.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi.