LGL september 2018 - press Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Spoštovani,

pošiljam vam program LGL za september 2018. S predstavo po motivih Mihaila A. Bulgakova Mojster in Margareta bomo 12. septembra odprli 14. mednarodni festival sodobne lutkovne umetnosti LUTKE 2018, na katerem se bo zvrstilo 30 lutkovnih predstav različnih gledališč oz. ustvarjalcev iz Belorusije, Belgije, Nemčije, Bolgarije, Češke, Francije, Portugalske, Izraela, Finske, Španije, Norveške, Irana, Slovenije ... Vodilo izbora so izzivalne, navdihujoče, predvsem pa visoko kakovostne lutkovne predstave mednarodnih razsežnosti, ki se gibljejo na presečišču lutkovnega gledališča, gledališča objekta, senc, plesa, performansa. Združujejo tradicionalna lutkovna znanja in drzna raziskovanja, ki jih omogoča razvoj sodobnih tehnologij in novih materialov. 

Prva premierna uprizoritev v novi sezoni bo dramska predstava za otroke od 9. leta dalje Kit na plaži. Avtor romana in režiser predstave Vinko Möderndorfer je lani za roman prejel desetnico, roman pa je bil izbran tudi v vsakoletni projekt Rastem s knjigo. Premiera bo 25. septembra 2018, ob 18. uri.


Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  
Generalna pokrovitelja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj jubilejne sezone Petrol. 

Prodaja vstopnic: Knjigarna LGL, spletna prodaja lgl.mojekate.si in Petrol. Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, odrasli in otroci, ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico vrnete na blagajno najkasneje eno uro pred predstavo. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi