Program marec 2018 Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Sezona 2017/2018

Snežna kraljica

Gerda in Kay, naša glavna junaka, sta bratec in sestrica. Nekega večera starša odideta na ples. Starejša sestrica bi morala poskrbeti za svojega mlajšega bratca, ta pa čudežno izgine. Ugrabila ga je Snežna kraljica. V brezizhodnem položaju se Gerda odpravi na pot proti severnemu tečaju. Pot postane soočanje z njenimi strahovi. Gostuje Lutkovno gledališče Maribor. Za otroke od 5. leta dalje.

Misterij sove

Uveljavljeni francoski režiser Renaud Herbin je navdih za predstavo Misterij sove dobil v fundusu Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer so ga očarale miniaturne lutke pionirja slovenskega lutkarstva. Z uporabo Klemenčičeve lutkovne zapuščine je tako tradicijo na področju lutkovne umetnosti postavil v kontekst sodobnih uprizoritvenih praks. Igrata Maja Kunšič in Iztok Lužar. Za mladino in odrasle.

Račka, Smrt in tulipan

Predstava s kar 12 mednarodnimi in slovenskimi nagradami Račka, Smrt in tulipan v režiji italijanskega mojstra senčnih lutk Fabrizia Montecchija prikazuje nenavadno prijateljstvo med Račko in Smrtjo. Nastala je na podlagi slikanice nemškega pisatelja in ilustratorja Wolfa Erlbrucha, dobitnika prestižne nagrade Astrid Lindgren. Za otroke od 5. leta dalje. Igrata Polonca Kores in Asja Kahrimanović.

Skozi tisočere zgodbe

V ponedeljek, 26. februarja, ob 17. uri bo v Knjigarni LGL gostja branja Skozi tisočere zgodbe igralka Sonja Kononenko. Gledate jo lahko v predstavah Groznovilca, Karelčkove zgodbice in Ostržek. Otrokom bo prebrala knjigi Svetlane Makarovič Sovica Oka (Mladinska knjiga) in Čuk na palici (Arsem). Vstop je prost. Primerno za otroke od 3. leta dalje.
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Blagajna je odprta med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Rezervacij vstopnic ne sprejemamo, razen za dopoldanske predstave v okviru programa Lutke povezujejo. Vstopnice lahko kupite tudi preko sistema mojekarte.si in na prodajnih mestih Petrol, OMV, Kiosk, Trafika 3dva, Kompas, M Holidays, TIC. Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, odrasli in otroci, ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico vrnete na blagajno do začetka predstave. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi