Spletni program Gledališče povezuje Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Sezona 2020/2021

Gledališče povezuje

Lutkovno gledališče Ljubljana bo 3. decembra ob dnevu odprtih vrat v slovenski kulturi svojim obiskovalcem ponudilo spletni ogled lutkovne predstave Zajčkova hišica, ki je bila premierno uprizorjena leta 2018. Zajčkova hišica je zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo. Žaba, veverica, jazbec in medved v naši zgodbi pomagajo zajčku, ki izgubi svoj dom. S svojo naklonjenostjo, veseljem, odločnostjo in dobrodušnostjo mu odženejo črne misli in skupaj z njim postavijo novo hišico.

Predstava Zajčkova hišica je delo treh uspešnih ustvarjalk: večkrat nagrajene pisateljice Anje Štefan, dobitnice najvišjega stanovskega priznanja na področju ilustracije - nagrade Hinka Smrekarja - ilustratorke in oblikovalke Hane Stupica ter večkrat nagrajene igralke in režiserke Martine Maurič Lazar, ki je med drugim režirala dve uspešni predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana Štiri črne mravljice in Jutri je bila zabava. Ogled bo mogoč na povezavi: http://www.lgl.si/si/predstave/vse-predstave/743-Zajckova-hisica.

Na spletni strani Lutkovnega gledališča Ljubljana je sicer v času zaprtja gledališč objavljenih še šest predstav, ki si jih je mogoče ogledati po spletu. Posebno pozornost smo namenili dodatnim pedagoškim programom, ki pedagoškim delavcem ponujajo predloge, kako gledališko umetnost skozi refleksijo še bolj ustvarjalno preplesti z učnim programom. Svoje spletne učilnice lahko šole obogatijo tudi z brezplačnim programom, znotraj katerega omogočamo zoom srečanja z našimi igralkami in igralci. Več informacije je na povezavi: http://www.lgl.si/si/vrtci-sole/spletna-pedagoska-gradiva.Lep pozdrav

Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana,
sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi