Zlata paličica 2017 - mediji Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

V Cankarjevem domu in Lutkovnem gledališču Ljubljana se bo danes pričel 17. bienalni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica. Selektorice Nika Arhar, Martina Peštaj in Milena Mileva Blažić so v program festivala uvrstile dvajset uprizoritev, s katerimi želijo odraščajočemu občinstvu omogočiti kvalitetno umetniško doživetje.

Program festivala obsega žanrsko, estetsko in tematsko raznolik spekter najkakovostnejših uprizoritev slovenske gledališke produkcije za različne starostne skupine - od predšolskih, osnovnošolskih do srednješolskih gledalcev. Omogoča spoznavanje dramske, lutkovne in plesne umetnosti, prvin fizičnega in glasbenega gledališča ter interaktivnih uprizoritvenih dogodkov, v vsakem primeru pa z izvirnimi postavitvami klasičnih in sodobnih del razgrinja široko paleto gledališke govorice in avtonomnost odrskega sveta. 

Festival, ki ga organizirajo Lutkovno gledališče Ljubljana, Cankarjev dom in Slovenski gledališki inštitut, bo ob 18. uri, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, odprl minister za kulturo Anton Peršak, zaključil pa se bo s podelitvijo nagrad otroške žirije zaključil v soboto zvečer.

Izbrane predstave
Spremljevalni program
Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr