Novo - Knjigarna Zvezdica Zaspanka

Lutkovno gledališče Ljubljana, Založba Sanje in Amnesty International Slovenija povezujejo kulturo in kulturno vzgojo s človekovimi pravicami, 27. 11. 2012
Knjigarna Zvezdica Zaspanka

Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju z Založbo Sanje odpira novo otroško knjigarno in se priključuje zbiranju sredstev za izobraževanje mladih o človekovih pravicah v okviru Amnesty International Slovenija.

Knjigarna Zvezdica Zaspanka bo namenjena prodaji knjig, zgoščenk, risank in filmov za otroke, z njo Lutkovno gledališče Ljubljana bogati svoj program, Založba Sanje pa dopolnjuje svojo prodajno mrežo. V knjigarni bodo obiskovalci svoj prispevek  (najmanj 25 centov ali več) lahko namenili tudi delovanju Amnesty International Slovenija (AIS). AIS v Sloveniji že skoraj četrt stoletja opravlja svoje poslanstvo varovanja človekovih pravic, med drugim tudi z izobraževanjem o človekovih pravicah z namenom zagotavljanja večjega medsebojnega spoštovanja med ljudmi. Temu projektu bodo tudi namenjene donacije iz knjigarne.

V novi knjigarni so se ob sredah že začele ure pravljic Bilo je nekoč, in je še danes. Pripravljajo jih pripovedovalci Pripovedovalskega Varieteja, ki večinoma izhajajo iz pripovedovalskega kolektiva Za 2 groša fantazije. Zadnjih deset let je deloval v okviru Radia Študent, v sodelovanju z revijama Ciciban in Cicido pa je izdal tudi devet istoimenskih zgoščenk. Program sestavljajo ljudske zgodbe iz celega sveta.

Knjigarna je odprta vsak dan od 9. do 19. ure, ob sobotah pa od 9. do 13. ure in uro pred predstavo.


3 reasons to book on our web site