Avdicija za predstavo Vihar v glavi

7. 9. 2017

Lutkovno gledališče Ljubljana vabi na avdicijo za gledališko predstavo Vihar v glavi. V predstavi bodo nastopili mladi med 14. in 19. letom, nastajala pa bo med oktobrom 2017 in  aprilom 2018. Vaje bodo potekale enkrat tedensko.


Išče se
: dekleta in fante med 14. in 19. letom. 
Namen: soustvarjanje in igra v predstavi Vihar v glavi.
Kraj: Lutkovno gledališče Ljubljana, Oder pod zvezdami.
Čas: ponedeljek, 25. september 2017, ob 17.00.

Rok in način prijave: 20. 9. 2017 na e-naslov ana.dusa@lgl.si.

Vihar v glavi je drzna gledališka avantura, v kateri bodo mladi ustvarjalci z režiserjem in igralcem Primožem Ekartom in kreativnimi sodelavci spoznavali najnovejša odkritja o načinu delovanja najstniških možganov. Kar 86.000 milijard nevronov v tem obdobju sproža najrazličnejše dnevne spremembe, hkrati pa omogoča mladostniško eksplozijo kreativnosti, drznosti, vznemirjenja in poguma.

»Ustvarjalnost in pogum sta stvari, ki sta bistveni tudi v gledališču. Moja želja je, da bi skupaj z najstniki, ki bi se zbrali v gledališko skupino, ustvarili predstavo o njih samih, o njihovem življenju, izkušnjah, strahovih in željah, upanjih, jezi in uporu, nerazumevanju odraslih, radosti in veselju, skratka o viharju, ki divja v njihovih možganih in srcih. Želim si, da bi skozi gledališče našli pot za svojo ustvarjalnost, da bi to lahko bil kanal za izražanje vsega tistega, česar v vsakdanjem življenju ne morejo ali ne znajo izraziti. Rad bi, da bi skozi gledališče govorili o spremembah, ki se jim dogajajo in da bi to govorili tako svojim sovrstnikom kot njihovim staršem, učiteljem, odraslim, ki jih njihov svet utegne zanimati. Rad bi ponudil jezik, gledališki jezik, ki bi ga razumeli tako najstniki, ki ga nujno potrebujejo, ker morajo izraziti vihar v glavi, kot tisti, ki si želimo najstnikom stati ob strani.« Primož Ekart

3 reasons to book on our web site