Predstava Peter Pan v sredo, 20. decembra, ob 16.30 uri je odpovedana. Vstopnice lahko na blagajni zamenjate za januarsko predstavo ali pa vam bomo vrnili denar.

Nagrada za predstavo Zločin in kazen

30. 10. 2017

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije je za najboljšo uprizoritev pretekle sezone (2016/2017) izbralo predstavo Zločin in kazen po predlogi Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega, v režiji Mirjane Medojević in produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Lutkovnega gledališča Ljubljana. Nagrado so podelili ob zaključku Borštnikovega srečanja v Mariboru.

Članice in člani Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije vsako leto izglasujejo najboljšo predstavo minule sezone. Za nominacije so prišle v poštev vse uprizoritve, ki so bile premierno uprizorjene v slovenskem kulturnem prostoru, t. j. v Sloveniji ali slovenskem zamejstvu, in sicer v obdobju od 1. junija 2016 do 31. maja 2017. 

V obrazložitvi so v društvu zapisali: ”Predstava Zločin in kazen vstopa v razmerje z razsežnostjo romana, ki ima poleg tega na ramenih težo zgodovine, skozi ključni dimenziji predstave, z njenim prostorom in njeno časovnostjo. Umeščena na razpotje dveh krakov Tunela, najde v mračnih, vlažnih poteh tega kraja meseno uprostoritev. Njeno trajanje odpira prostrane in detajlirane podobe bednih, ponižanih in razžaljenih. Trije igralci spretno prehajajo med različnimi liki, njihovi individualni glasovi se razkrivajo v skupni igri, v dialogu. Predstava z natančnim in poetičnim gledališkim jezikom razpre duhovni kozmos Dostojevskega, hkrati pa vseskozi preverja odnose v prerezu skupnega časa, tudi tiste z gledalci.”

V predstavi igrajo: Tamara Avguštin, Nejc Cijan Garlatti, Janez Škof, Samo Kutin, zvok: Samo Kutin, kostumografkaTijana Todorović.

Foto: arhiv Borštnikovega srečanja
Foto: Željko Stevanić
Foto: Željko Stevanić
Foto: Željko Stevanić
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site