Zmajev karneval 2019

28. 2. 2019
Na pustno soboto bo v Ljubljani tradicionalni Zmajev karneval z veliko pustno povorko po mestnih ulicah in zabavnim programom na Kongresnem trgu. Na čelu povorke bo zeleni zmaj, maskota ljubljanskega karnevala. Predstavilo se bo 14 otroških skupin iz ljubljanskih šol in vrtcev. Tema letošnjega karnevala so pravljični junaki, tako da bomo med otroškimi skupinami med drugim lahko videli Muco Copatarico, Mačka Murija, Smrkce, Sneguljčico in sedem palčkov, Škrata Kuzmo, Sovico Oko, Baltazarja in druge. 

Poseben del bo tudi letos namenjen značilnim etnološkim maskam iz različnih slovenskih pokrajin. Pričakujemo korante, orače, pokače in ruso iz Pobrežja, šelmarje, Vrbiške šeme ter iz sosednje Hrvaške halubajske zvončare in mesopustare iz Kraljevice. Sodeloval bo tudi Pihalni orkester Bežigrad z mažoretkami.

Sprevod z okoli 650 udeleženci se bo po mestnih ulicah začel ob 11. uri na Bregu in bo potekal prek Šuštarskega mosta, Mestnega trga, Stritarjeve ulice, Prešernovega trga, do Kongresnega trga. Pustna povorka se bo zaključila z zabavo z DJ Lili Putput na Kongresnem trgu, kjer bo ob 13. uri župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković podelil nagrade najboljšim otroškim pustnim maskam. Nagrade letos prispeva ljubljanski Živalski vrt, ki praznuje 70. obletnico. Nagrajene maske bodo prejele brezplačne vstopnice za obisk Živalskega vrta.
Foto Miha Fras
Foto Miha Fras
3 reasons to book on our web site