Nagrajeni predstavi na Poljskem

3. 6. 2019
Predstava Lutkovnega gledališča Ljubljana Nekje drugje, ki je bila v režiji Tina Grabnarja premierno uprizorjena pred dvema letoma, je na mednarodnem otroškem gledališkem festivalu Teatralna Karuzela v poljskem mestu Lodž dobila nagrado za najboljšo predstavo festivala. Festival je potekal od 25. maja do 2. junija, na njem pa se je zvrstilo 11 tekmovalnih predstav iz Poljske, Grčije, Belgije in Slovenije ter številne delavnice, filmske projekcije in interaktivne instalacije.

Strokovna žirija je pri predstavi izpostavila predvsem inovativno uporabo novih tehnologij in tematiko, ki se je predstava loteva. Iz otroške perspektive, skozi zgodbo deklice Mine, ki se s psičkom znajde sredi vojne in mora zapustiti dom, predstava odpira aktualna vprašanja vojnih grozot in begunstva. Hkrati je predstava vizualno-animirano doživetje, kjer je uporabljena vrsta sodobnih tehnoloških pristopov.

Predstavo je zaradi tematike nagradila tudi otroška festivalska žirija, ki je nagrado zaradi izvirne ideje namenila tudi drugi predstavi Lutkovnega gledališča Ljubjana, ki je sodelovala na festivalu, Akvarij režiserja Mihe Goloba.
3 reasons to book on our web site