PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Ustvarjajmo gledališče

24. 4. 2020

V teh dneh bi morali na našem odru premierno uprizoriti lutkovno miniaturko Obisk v režiji Ivane Djilas. Ganljiva in rahločutna zgodba nemške avtorice in ilustratorke Antje Damm o prijateljstvu med starejšo gospo in dečkom je v teh dneh močno aktualna.

Elza je starejša ženska, ki zaradi strahu in osamljenosti ostaja ves čas doma in nikomur ne odpre vrat. Njeno življenje je povsem posivelo. Nekega dne skozi okno prileti papirnato letalo. Ponj pride sosedov deček. Ko mu Elza odpre vrata, v svoje življenje spusti tudi otroško radovednost in igrivost. Deček ji pomaga izstopiti iz varnega zavetja ter obarva življenje.

Likovno podobo predstave navdihujejo dinamične ilustracije slikanice, ki so pravzaprav male trodimenzionalne scenografije, makete, ki jih je avtorica ustvari z lepilom, barvami in kolažem. Prizori so najprej črno-beli, s prihodom dečka v sivih odtenkih, skozi toplino njunega prijateljsta pa se prizor za prizorom rišejo sijoče barve.

Režiserka Ivana Djilas s svojo ekipo upa, da se kmalu vrnemo v gledališke dvorane, mi pa vas vabimo, da iz papirja izdelate lutke in scenografijo ter uprizorite preprosto lutkovno predstavico (2 min). Predstavo posnamite na telefon in nam jo do 11. maja 2020 pošljite na e-naslov: pr@lgl.si.

Tudi ustvarjalnost je eden od načinov, s katerim si lahko pobarvamo dnevno sivino. Če slikanice ne poznate, se pri ustvarjanju lahko povsem prepustite svoji domišljiji. Od ponedeljka naprej pa jo znova lahko najdete tudi v naši knjigarni.

Takole sta svoje gledališče ustvarjala Ruben in Kolja, družbo jima je delala muca Jazzy.