PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Zaključil se je festival Lutke 2020

12. 10. 2020

V četrtek, 8. oktobra se je s predstavo Eh man hé skupine Zero en conducta zaključil 15. mednarodni festival sodobne lutkovne umetnosti LUTKE 2020, na katerem so se predstavile gledališke skupine iz Francije, Belgije, Portugalske, Češke, Španije in Slovenije. V okviru festivala je premierno zaživela tudi lutkovna predstava za odrasle Tihožitje, v režiji Tina Grabnarja.

Umetniški vodji festivala Ajdi Rooss je z ekipo sodelavcev uspelo sestaviti program festivala, kljub oviram in težavam, ki so jih povzročali ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa in gradbena dela na Šentjakobskem odru, ki so onemogočala, da bi celotni program izvedli v matičnem gledališču.

Obiskovalci so tako v Kinu Šiška, Pionirskem domu, Hiši otrok in umetnosti, Stari mestni elektrarni in v Lutkovnem gledališču Ljubljana videli 13 uprizoritev in dve inštalaciji. Hvaležni smo tujim gostom, ki so se opogumili in kljub nenehno spreminjajočem se vsakdanu, prišli na naš festival. Hvala Bunkerju, Pionirskemu domu, Kinu Šiška ter Hiši otrok in umetnosti, ki so nas v času prenove prijazno gostili. Predvsem pa se za zaupanje zahvaljujemo obiskovalkam in obiskovalcem, ki nas v času, ko se na novo vrednoti pomen kulture, še vedno z veseljem obiskujete.

Zero en conducta, Španija