PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nagrade na 56. Borštnikovem srečanju

28. 6. 2021
Na 56. festivalu Borštnikovo srečanje, ki se je zaključil 28. junija, je v tekmovalnem sporedu prvič sodelovalo tudi Lutkovno gledališče Ljubljana. Na zaključni slovesnosti je žirija igralsko nagrado podelila igralcu Gašperju Malnarju in uprizoritvi Sedem vprašanj o sreči. Čestitke Gašperju in ekipi predstave.

Obrazložitev

V kompleksni veččasni predstavi Sedem vprašanj o sreči Gašper Malnar igra z močno prezenco, igralsko polno, a ekonomično. V prizoru svojega pripovedovanja zgodbe ustvari emocionalno središče uprizoritve, ki v gledalcih pusti trajne sledi. Malnar igra impresivno, globoko, pretresljivo. V uprizoritev vnaša živ značaj, ki je distanciran od življenja, a obenem zlomljen v tegobah stvarnosti. Je sodoben igralec, ki briljira v tej večplastni vlogi. 
Foto Boštjan Lah/Festival Borštnikovo srečanje

Žirija je nagrado po presoji žirije podelila uprizoritvi Sedem vprašanj o sreči, ki je nastala v koprodukciji s Slovenskim mladinskim gledališčem

Obrazložitev

V času, ko se gledališča soočajo s pandemijo in njenimi posledicami, sta dve povsem različni gledališči pogumno vstopili v pravi produkcijski podvig. Vodstvi in umetniški vodji Lutkovnega gledališča Ljubljana in Slovenskega mladinskega gledališča so vzpostavili organizacijske, finančne in logistične pogoje za impresivno gledališko raziskavo Sedem vprašanj o sreči. Motivirali so umetnike, tehnično in administrativno osebje, da entuziastično in obenem odgovorno omogočijo umetniško avanturo. To je produkcijski model v izvrstno zamišljenem in ubranem sodelovanju med umetniki, tehniki in institucijama, ki je lahko izziv tudi za največje gledališke hiše.
Foto Boštjan Lah/Festival Borštnikovo srečanje
Foto Boštjan Lah/Festival Borštnikovo srečanje
Foto Boštjan Lah/Festival Borštnikovo srečanje