Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Matevž Müller in Fabrizio Montecchi nagrajena na mednarodnem festivalu Zlata iskra

23. 5. 2023

V preteklem tednu, med 15. in 20. majem, je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, se je Lutkovno gledališče Ljubljana predstavilo z uprizoritvijo Moj dedek je bil češnjevo drevo avtorice Angele Nanetti, v režiji Fabrizija Montecchija.

Žirija v sestavi Dragane Miloševski Popove, ravnateljice Gledališča za otroke in mlade v Skopju, Oriola Fereja, direktorja mednarodnega lutkovnega festivala v Lleidi, in Iasmine Negru, organizatorke in igralke v Gledališču za otroke in mlade Merlin iz romunskega Temišvara, je uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo dvojno nagradila. Fabrizio Montecchi je prejel nagrado za režijo. Žirija je ob tem zapisala, da »strukturo predstave odlikuje homogeno povezovanje igre senc in igralcev, ki jo Montecchi, mojster senc, podaja na iskren in domiseln način.«

Nagrado za igralsko stvaritev v predstavi pa je prejel član igralskega ansambla LGL Matevž Müller. »V čustveno strnjenem izrazu, ki se zelo natančno spaja z jezikom predstave, nas igralec Matevž Müller previdno vodi v čustveno zgodbo družine dečka Tonija,« je svoj izbor obrazložila žirija.

Iskrene čestitke ustvarjalcem predstave, še posebej režiserju Fabriziju Montecchiju in igralcu Matevžu Müllerju!

Foto Jaka Varmuž