NOVICE

SEPTEMBER 2019
Revija Lutka, foto Ajda Schmidt
torek, 17. 9. 2019
Izšla je nova številka strokovne revije za lutkovno umetnost in gledališče animiranih form Lutka, ki prinaša strokovne prispevke domačih in tujih avtorjev o vplivu sodobnih tehnologij na razvoj in dojemanje sodobne lutkovne umetnosti. Namenjena je predstavitvi raznolikih praks interdisciplinarnih ter hibridnih oblik sodobnega lutkarstva in tematizaciji spremljajočih sodobnih problemskih tokov.
Foto: Boštjan Lah
ponedeljek, 16. 9. 2019
V Mariboru se je v soboto zaključil 10. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, na katerem se je v tekmovalnem programu zvrstilo 11 predstav. Strokovna žirija je grand prix festivala podelila uprizoritvi Nekje drugje Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki jo je režiral Tin Grabnar. Lutkovno gledališče Ljubljana je dobilo skupaj kar devet nagrad za štiri uprizoritve.
Breda in Tine Varl, foto Sašo Bizjak, Večer
četrtek, 5. 9. 2019
Klemenčičevo nagrado, najvišje priznanje za življenjsko delo na področju lutkarstva in lutkovne umetnosti v Sloveniji, ki jo podeljuje združenje slovenskih lutkovnih ustvarjalcev Unima Slovenija, letos prejmeta Breda in Tine Varl za vrhunske stvaritve na področju lutkovne umetnosti.
3 reasons to book on our web site