Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

NOVICE

MAJ 2023
Foto Jaka Varmuž
ponedeljek, 29. 5. 2023
Konec tedna se je končal 2. mednarodni lutkovni festival InPuT Fest v Karlovcu, kjer se je Lutkovno gledališče Ljubljana med 15 gledališči iz šestih držav predstavilo z uprizoritvijo Moj dedek je bil češnjevo drevo avtorice Angele Nanetti in režiserja Fabrizia Montecchija. Uprizoritev je ponovno požela velik uspeh, žirija ji je podelila kar štiri nagrade: za najboljšo režijo, za umetniško oblikovanje svetlobe, za najboljšo priredbo besedila in za likovno podobo predstave.
Foto Jaka Varmuž
torek, 23. 5. 2023
V preteklem tednu je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, je žirija dvojno nagradila uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo.
Foto: Urška Boljkovac
četrtek, 18. 5. 2023
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v sezoni 2023/2024 uprizorili enajst lutkovnih in dramskih uprizoritev, ki se starostno razpenjajo od otroških, čez mladinske pa do lutkovnih uprizoritev za odraslo občinstvo. Od teh bodo tri ustvarili mladi, prihajajoči ustvarjalci v sklopu programa BiTeater. Kot pravi umetniški vodja Mare Bulc, »nove sezone ne povezujemo z eno samo rdečo nitjo, temveč jo pletemo z mnogimi samosvojimi nitkami in veselimi nitmi, z igrivimi cvirenčki in rahločutnimi cvirni, z ljubečimi vrvicami in odločnimi vrvmi, ki se najrazličnejših barv, odtenkov in oblik prepletajo v mavrični klobčič domišljije.«