Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

NOVICE

JUNIJ 2023
Foto Jaka Varmuž
sreda, 7. 6. 2023
Uprizoritev Nekje drugje režiserja Tina Grabnarja je ena izmed naših festivalskih uspešnic. V letošnji gledališki sezoni smo z njo obiskali kar osem evropskih odrov, nazadnje pa smo gostovali v škotskem Edinburgu na Edinburškem mednarodnem otroškem festivalu, ki je potekal med 27. majem in 4. junijem.
MAJ 2023
Foto Jaka Varmuž
ponedeljek, 29. 5. 2023
Konec tedna se je končal 2. mednarodni lutkovni festival InPuT Fest v Karlovcu, kjer se je Lutkovno gledališče Ljubljana med 15 gledališči iz šestih držav predstavilo z uprizoritvijo Moj dedek je bil češnjevo drevo avtorice Angele Nanetti in režiserja Fabrizia Montecchija. Uprizoritev je ponovno požela velik uspeh, žirija ji je podelila kar štiri nagrade: za najboljšo režijo, za umetniško oblikovanje svetlobe, za najboljšo priredbo besedila in za likovno podobo predstave.
Foto Jaka Varmuž
torek, 23. 5. 2023
V preteklem tednu je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, je žirija dvojno nagradila uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo.