Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

NOVICE

SEPTEMBER 2023
Foto: Jaka Varmuž
torek, 26. 9. 2023
Iz Zagreba, kjer se je zaključil 56. mednarodni festival lutkovnega gledališča – PIF, so sporočili, da je žirija v sestavi Karen Smith, Edvarda Majarona in Hrvoja Seršića za igralsko in animacijsko stvaritev nagradila igralko Lutkovnega gledališča Ljubljana Majo Kunšič za vlogo v predstavi Palčica, ki jo je tudi režirala.
nedelja, 10. 9. 2023
Včeraj se je v Lutkovnem gledališču Maribor zaključil že 12. Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, na katerem se je LGL v tekmovalnem programu predstavilo z uprizoritvama Tunel (režija: Miha Golob) in Obisk (režija: Ivana Djilas), v spremljevalnem programu pa s Palčico Maje Kunšič. Na zaključni slovesnosti je žirija v sestavi Jelena Sitar Cvetko, Alja Predan in Igor Tretinjak podelila nagrade največjim presežkom domače lutkovne produkcije zadnjih dveh let.
torek, 5. 9. 2023
Članice komisije Nika Bezeljak, režiserka in gledališka pedagoginja, Mojca Kreft, dramaturginja in teatrologinja, ter Martina Maurič Lazar, igralka in režiserka, so na podlagi pravočasno prejetih predlogov podelile Klemenčičevo nagrado in Pengovove listine, ki venčajo presežke v slovenskem lutkarstvu.