PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Danes, v nedeljo, 28. 5., ob 18.00 žal odpade predstava MEDVED IN MALI.

NOVICE

MAJ 2023
Foto Jaka Varmuž
torek, 23. 5. 2023
V preteklem tednu je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, je žirija dvojno nagradila uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo.
Foto: Urška Boljkovac
četrtek, 18. 5. 2023
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v sezoni 2023/2024 uprizorili enajst lutkovnih in dramskih uprizoritev, ki se starostno razpenjajo od otroških, čez mladinske pa do lutkovnih uprizoritev za odraslo občinstvo. Od teh bodo tri ustvarili mladi, prihajajoči ustvarjalci v sklopu programa BiTeater. Kot pravi umetniški vodja Mare Bulc, »nove sezone ne povezujemo z eno samo rdečo nitjo, temveč jo pletemo z mnogimi samosvojimi nitkami in veselimi nitmi, z igrivimi cvirenčki in rahločutnimi cvirni, z ljubečimi vrvicami in odločnimi vrvmi, ki se najrazličnejših barv, odtenkov in oblik prepletajo v mavrični klobčič domišljije.«
APRIL 2023
Foto arhiv QuiLivorno
sobota, 15. 4. 2023
Prejšnji teden sta Andrej Urbanc in Benjamin Zajc obiskala italijanski Livorno, kjer sta sodelovala v predstavitvenih dogodkih novega projekta Ustvarjalne Evrope Sense (of) Sharing, ki ga vodi gledališka skupina Orto degli Ananassi z sedežem v livornskem Teatru della Brigata. Poleg Lutkovnega gledališča Ljubljana se projektu pridružujeta še španski Teatro Paraiso (s katerim LGL že sodeluje v EU projektu Mapping) in italijansko združenje za socialno delo Linc scs Onlus.