Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
/default/Predstave/Bleščivka/Blescivka_bener_LGL.jpg
PREDSTAVE V PRIHODNJIH DNEH
      Za otroke       Za mladino in odrasle   A   Abonma
Novice
29.05.2023
Konec tedna se je končal 2. mednarodni lutkovni festival InPuT Fest v Karlovcu, kjer se je Lutkovno gledališče Ljubljana med 15 gledališči iz šestih držav predstavilo z uprizoritvijo Moj dedek je bil češnjevo drevo avtorice Angele Nanetti in režiserja Fabrizia Montecchija. Uprizoritev je ponovno požela velik uspeh, žirija ji je podelila kar štiri nagrade: za najboljšo režijo, za umetniško oblikovanje svetlobe, za najboljšo priredbo besedila in za likovno podobo predstave.
23.05.2023
V preteklem tednu je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, je žirija dvojno nagradila uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo.
18.05.2023
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v sezoni 2023/2024 uprizorili enajst lutkovnih in dramskih uprizoritev, ki se starostno razpenjajo od otroških, čez mladinske pa do lutkovnih uprizoritev za odraslo občinstvo. Od teh bodo tri ustvarili mladi, prihajajoči ustvarjalci v sklopu programa BiTeater. Kot pravi umetniški vodja Mare Bulc, »nove sezone ne povezujemo z eno samo rdečo nitjo, temveč jo pletemo z mnogimi samosvojimi nitkami in veselimi nitmi, z igrivimi cvirenčki in rahločutnimi cvirni, z ljubečimi vrvicami in odločnimi vrvmi, ki se najrazličnejših barv, odtenkov in oblik prepletajo v mavrični klobčič domišljije.«
15.04.2023
Prejšnji teden sta Andrej Urbanc in Benjamin Zajc obiskala italijanski Livorno, kjer sta sodelovala v predstavitvenih dogodkih novega projekta Ustvarjalne Evrope Sense (of) Sharing, ki ga vodi gledališka skupina Orto degli Ananassi z sedežem v livornskem Teatru della Brigata. Poleg Lutkovnega gledališča Ljubljana se projektu pridružujeta še španski Teatro Paraiso (s katerim LGL že sodeluje v EU projektu Mapping) in italijansko združenje za socialno delo Linc scs Onlus.

Prijavite se na e-novice

Prijava

Z veseljem izvem kaj novega, zato se strinjam, da lahko moj elektronski naslov uporabite za obveščanje o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.