24 ur - ustvarjalci

Mateja Kokol
MATEJA KOKOL

Mateja Kokol (1990) je rojena v Mariboru. Po končani Prvi gimnaziji Maribor se je vpisala na AGRFT – smer gledališka režija. Dodiplomski študij je zaključila leta 2014 z diplomsko predstavo Stoli, ki je gostovala na različnih mednarodnih gledaliških festivalih (Rusija, Slovaška, Mehika ... ) in tam prejela številne nagrade, med drugim tudi za mlado perspektivno režiserko, ki jo je na sanktpeterburškem gledališkem festivalu ArtOkraina podelil Art Center Most. Njeno režijo za predstavo Stoli so z akademijsko Prešernovo nagrado nagradili tudi doma. Gledališko ustvarjanje zanjo ne pozna meja – ustvarja in deluje tako v domačih gledaliških produkcijah (nazadnje je režirala predstavo Apokaliptična mesečina v koprodukciji Gleja, Lutkovnega gledališča Maribor in Pekinpaha) kot v tujini (vodila je gledališke delavnice in sodelovala kot somentorica v gledališki šoli Tenerife, Španija), kamor jo vodijo projekti. Trenutno je študentka magistrskega študija gledališke režije na AGRFT.
Larisa Javernik
LARISA JAVERNIK

Larisa Javernik je magistrska študentka primerjalne književnosti in literarne teorije. Rojena je bila v Mariboru, odraščala v Radljah, študirala v Ljubljani, se izgubila na Irskem in ponovno našla v Pragi. Piše literarne kritike in prispevke za različne literarne revije in spletne portale (Literatura, Mentor, Koridor). Še posebej se posveča otroški in mladinski književnosti. Sodelovala je na pesniških delavnicah Instituta Iriu. Občasno bere svojo poezijo na literarnih večerih po Ljubljani.
Karin Rožman
KARIN ROŽMAN

Karin Rožman (1984) je rojena v Brežicah. Končala je Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, študirala na Fakulteti za arhitekturo in jo zaključila leta 2010 z diplomskim delom Arhitektura igre – Novo gledališče na južnem trgu v Ljubljani. V letu 2011 je končala magistrski študij na Fakulteti za arhitekturo. Že med študijem je sodelovala z različnimi arhitekturnimi biroji, bila je zaposlena v Cankarjevem domu, Gorenju, na Fakulteti za arhitekturo, vodila je tečaje, pripravljala razstave ... Od leta 2009 dela v arhitekturnem biroju PlanB kot vodja projektov od zasnove do izgradnje. Med študijem je začela sodelovati s študenti AGRFT.
Ana Urbanc
ANA URBANC

Ana Urbanc je rojena in vzgojena v Ljubljani. Nesojena etnologinja in kulturna antropologinja. Ljubiteljica živali. Ljubiteljica ljudi, ki sevajo lepoto. Ljubiteljica teatra, sploh če je sama del njega. AGRFT-jevka na pragu svobode. Dolžnica magistrske naloge. Obogatena s Severjevo, Prešernovo in Borštnikovo nagrado. Diplomirala s produkcijo Stoli, ki so jo ponesli od Rusije do Mehike. Bogatila svoje izkušnje v Prešernovem gledališču Kranj (Mrtvec pride po ljubico, režija Jernej Lorenci), SiTi teatru (Mame, režija Tijana Zinajić), BiTeatru (Boj v požiralniku, režija Andrej Jus), Gledališču Glej (Po spletu okoliščin, režija Nina Šorak), Mini teatru (Tristan in Izolda, režija Zoltan Balazs) in še bi se jih našlo v popotni malhi ... in srečna je, če lahko naredi prostor še novim izkušnjam, ki prihajajo.
SZ3
SZ3

SZ3 je dramaturški performativni improvizacijski "documentary/techno/worship/interface" dvojec, prihaja s Ptuja, živi v Ljubljani, dela doma. Širši javnosti se je prvič predstavil z javno vajo iz polprodukcije, s krstno uprizoritivjo dela Etuda za Slavoj Zizek trio, v okviru TASK festivala, aprila 2014. V letu 2015 se je namenil preizkušati možnosti za izpopolnitev uporabnosti lastnih in prevzetih metod spodbujanja ustvarjalnega procesa v polju sodobne (uprizoritvene) umetnosti. Trenutno je skočil v gledališko z osredotočenostjo na gib, glas in zvok.
3 reasons to book on our web site