Lezbos - ustvarjalci

Jaša Koceli
JAŠA KOCELI

Jaša Koceli (1984) je nase opozoril z dvema avtorskima predstavama v Mestnem gledališču ljubljanskem, Café Dada leta 2013 in Do zadnjega diha: Zdaj leta 2014. Na profesionalnem odru je debitiral leta 2013 v Gledališču Glej z avtorsko predstavo po delih pesnika Mirana Jarca Ni obale ni. V letu 2014 je kot Glejev rezident s številnimi sodelavci ustvarjal mednarodni projekt Nemo mesto, gledališko trilogijo o evropski mladini in urbani kulturi. Trenutno pripravlja Dogodek v mestu Gogi v Anton Podbevšek Teatru in uprizoritev v SNG Opera in balet Ljubljana.
Branka Pavlič
BRANKA PAVLIČ

Kostumografinja Branka Pavlič je dobitnica študentske Prešernove nagrade za izjemne študijske dosežke za leto 2013 ter Borštnikove nagrade za kolektivno stvaritev za predstavo Vaje za tesnobo v produkciji SSG Trst. Že na akademiji je začela samostojno ustvarjati v profesionalnih gledaliških produkcijah, doslej je kostume oblikovala v devetih slovenskih gledališčih. Že nekaj let uspešno sodeluje z Jašo Kocelijem in drugimi predstavniki vidne generacije mladih režiserjev, kot sta Marko Čeh in Nejc Gazvoda.
Darjan Mihajlović Cerar
DARJAN MIHAJLOVIĆ CERAR

Darjan Mihajlović Cerar se od leta 2011 profesionalno ukvarja s scenografijo. Je stalni sodelavec Jaše Kocelija pri vseh njegovih gledaliških projektih. Več predstav je naredil tudi z režiserjem Jernejem Kobalom. Kot scenograf je deloval v Mestnem gledališču ljubljanskem, SNG Drama Ljubljana, Gledališču Ptuj, SSG Trst in Gledališču Glej. Med vidnejše projekte spadata oblikovanje celostne grafične podobe za Mini teater in scenografija pri predstavi Samba lantana v režiji Barbare Hieng Samobor (april 2014).
Miha Petric
MIHA PETRIC

Miha Petric je kitarist in skladatelj iz Ljubljane. Svoj ustvarjalni pečat pušča v jazz rock fusion skupini Moonlight Sky, s katero je izdal tri albume, ter v mnogih drugih skupinah in sestavih. Kot avtor glasbe in inštrumentalist sodeluje pri številnih gledaliških in filmskih projektih. Z Jašo Kocelijem sodeluje pri vseh njegovih predstavah od leta 2011. Sodeloval je tudi z drugimi režiserji (Vito Taufer, Jernej Kobal, Janez Pipan, Barbara Hieng Samobor, Ivica Buljan, Jure Breceljnik, Boris Bezič idr.)
Tajda Podobnik
TAJDA PODOBNIK

Tajda Podobnik se je s sedmimi leti začela udeleževati plesnih treningov  v plesni šoli Urška. Pod okriljem Mimi Marčac Mirčeta je aktivno trenirala, nastopala in tekmovala do svojega  devetnajstega leta. Med tem časom je imela priložnost sodelovati tudi z drugimi koreografi, tako slovenskimi (Kjara Wurst Starič, Miha Krušič, Azra Selimanovič, Željko Božič, ...) kot tujimi  (Jermaine Brown, Nicole Speletic, Jack Gallagher …).

Leta 2011 je pričela s študijem na Akademiji za ples, kjer je prav tako imela možnost sodelovati z odličnimi koreografi, plesalci in pedagogi  (Marko Urbanek, Vita Osojnik, Jana Menger, Ivan Mijačević, Rosana Hribar, …) in kjer je septembra 2014 tudi diplomirala.

V letu 2014 je sodelovala pri avtorskem projektu 4 v vrsto, ki je bil premierno uprizorjen marca. Konec leta je sodelovala s Kjara's dance project, pri projektu Triptih, ki je imel premiero januarja 2015. Trenutno sodeluje s kulturnim društvom Radiator, s katerim so pred kratkim nastopale na Rdečih revirjih 2015.
Barbara Ribnikar
BARBARA RIBNIKAR

Barbara Ribnikar se je rodila leta 1990 v Kranju. Leta 2008 je maturirala na tamkajšnji gimnaziji in se vpisala na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Za vlogo Ženske v diplomski predstavi Potohodec je prejela akademijsko Prešernovo nagrado in nagrado za najboljšo žensko vlogo na festivalu Setkání/Encounter 2012 v Brnu.
Sodelovala je v produkcijah Prešernovega gledališča Kranj, Mestnega gledališča ljubljanskega, SNG Drame Maribor, Gledališča Glej in BiTeatra. Leta 2015 igra v predstavah Dogodek v mestu Gogi (Anton Podbevšek Teater in Bunker Ljubljana; režiser Jaša Koceli), Pavla nad prepadom (Slovensko mladinsko gledališče, režiser Matjaž Pograjc), Veliki pok (Zavod Margarete Schwarzwald; režiserka Maruša Kink) in Demokracija! (SNG Drama; režiser Matjaž Zupančič).
3 reasons to book on our web site