Pelji me v raj! - ustvarjalci

Zoran Petrovič
ZORAN PETROVIČ

Zoran Petrovič (1980) je absolvent režije na gledališki akademiji DAMU v Pragi, smer alternativno in lutkovno gledališče. Po predhodni izobrazbi je fizik in računalničar. Vodi društvo, ki se ukvarja z razvojem neodvisnega gledališča Moment in Mednarodni festival neodvisnega gledališča Prestopi/Crossings. V zadnjih letih so ga večkrat premamile možnosti gledališča z lutko, sicer pa sta predmet njegovega zanimanja gledališče v čim širšem pomenu te besede in prožnost njegovih omejitev.
Uroš Kaurin
UROŠ KAURIN

Uroš Kaurin (1985) je rojen v Mariboru. Je ustanovni član Momenta. Leta 2009 je diplomiral na AGRFT kot igralec. Študiral je tudi na SNDO v Amsterdamu. Od 2009 je zaposlen v Slovenskem mladinskem gledališču. To je njegova prva uradna dramaturgija. Delal je že z marsikom, marsikdo ga tudi pozna. Do gledališče goji načelno skepso in načelno ljubezen. Ne verjame v work-in-progress predstave. In misli, da je predstava pomembnejša od procesa. Predvsem pa verjame v ekipo, kot je ta.
Ajda Primožič
AJDA PRIMOŽIČ

Ajda Primožič (1986) je scenografinja, ki v svojem delu povezuje različna polja vizualnih umetnosti. Diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani ter že med študijem sodelovala z AGRFT in različnimi slovenskimi gledališči. Med drugimi je kot asistentka sodelovala z Aleksandrom Denićem pri uprizoritvi Še vedno vihar (SNG Drama Ljubljana in SSG Trst) in Striček Vanja (SSG Trst) ter z Jasno Vastl pri Prouhudo (LGL). Samostojno pa je delala pri predstavah Plemena (SSG Trst), Žaba Greta (LG Maribor), V prelomu (E.P.I. center), Boj v požiralniku (BiTeater), Vilinček z lune in Zlata ptica (Šentjakobsko gledališče). V zadnjem času se je specializirala v reciklaži scenografskih elementov in njihovo transformacijo v drugo okolje.
Maruša Majer
MARUŠA MAJER

Maruša Majer (1985) je diplomirana komparativistka in skoraj diplomirana igralka. Od začetka leta 2014 deluje kot samozaposlena v kulturi in sodeluje z več institucionalnimi in neinstitucionalnimi slovenskimi gledališči (Mini teater Ljubljana, Anton Podbevšek Teater, Lutkovno gledališče Ljubljana, Gledališče Glej ...). V BiTeatru sodeluje redno in rada. Leta 2013 je prejela nagrado za najboljšo igralko na 20. mednarodnem festivalu otroškega gledališča v Subotici za vlogo v Zvezdici Zaspanki (Mini teater).
Rok Kravanja
ROK KRAVANJA

Rok Kravanja (1983) se je rodil v Kranju. Zaključil je študij na Pedagoški fakulteti v Mariboru in študij igre na AGRFT pod mentorstvom Jožice Avbelj in Jerneja Lorencija. Med študijem je obiskoval Laboratorij za sodobne scenske umetnosti pri Vii Negativi pod vodstvom režiserja Bojana Jablanovca. V tem okviru je pripravil tudi prvi samostojni performans Bremza, nastopil pa je tudi v performansu In tako dalje in tako naprej, ki je nastal kot plod mednarodnega sodelovanja Vie Negative in finske skupine Oblivia. Sodeluje tako v institucionalnih produkcijah kot zunaj njih ( SNG Drama Ljubljana, Mestno gledališče ljubljansko, Gledališče Glej in BiTeater v okviru Lutkovnega gledališča Ljubljana).
3 reasons to book on our web site