Potestad - ustvarjalci

Milan Golob
MILAN GOLOB

Milan Golob (1980) je po končanem študiju ekonomije vpisal študij gledališke in radijske režije na AGRFT. Leta 2014 je diplomiral v letniku Matjaža Zupančiča in Borisa Ostana z diplomsko predstavo Zadet pravi čas Davida Ivesa. Kot asistent režije je sodeloval z različnimi gledališkimi hišami, režiral v amaterskih gledališčih, v letu 2015 pripravlja uprizoritev Škofjeloškega pasijona.
Rok Andres
ROK ANDRES

Rok Andres (1989) je leta 2014 diplomiral na oddelku za dramaturgijo AGRFT. Kot asistent in dramaturg je deloval pri uprizoritvah v SNG Drama Ljubljana, Mestnem gledališču ljubljanskem, SNG Drama Maribor, Prešernovem gledališču Kranj, redno piše tudi strokovna besedila za gledališke liste in druge publikacije.
Vid Klemenc
VID KLEMENC

Vid Klemenc (1981) se je rodil na Jesenicah. Sledil je očetovim stopinjam in se pridružil igralski skupini v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah. Na AGRFT je diplomiral leta 2012 v letniku Matjaža Zupančiča in Borisa Ostana z diplomskima uprizoritvama Potohodec Daneta Zajca in Zadet pravi čas Davida Ivesa. V času študija je prejel štiri študentske nagrade zlatolaska, in sicer za najboljšo moško vlogo v predstavah M. Zupančič: Hodnik, Evripid: Alkestida in D. Zajc: Potohodec ter za najboljšo igrano vlogo v diplomskem filmu Milana Urbajsa Pobeg. Po končanem študiju je bil dve leti zaposlen v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Sodeloval je tudi z Mestnim gledališčem ljubljanskim, z zavodom Imaginarni, z zavodom Margareta Schwarzwald, z Gledališčem Glej, z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in Bunkerjem. V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah je režiral igrani recital Železarska lirika. Sedaj ustvarja kot samozaposleni v kulturi.
3 reasons to book on our web site