Snofor - ustvarjalci

Ajda Valcl
AJDA VALCL

Ajda Valcl (1981) je gledališka in radijska režiserka, ki je na AGRFT diplomirala leta 2006. Poleg gledaliških režij v Gledališču Glej, SLG Celje, LGL, LG Maribor, SNG Drama Ljubljana in SNG Nova Gorica je v tem času ustvarila tudi več radijskih projektov, kot soavtorica pa je sodelovala pri različnih dramatizacijah in radijskih priredbah. Kot mentorica je sodelovala tudi na delavnicah dramskega pisanja (Preglej, Teden slovenske drame) ter gledaliških delavnicah za mladino.
Simona Hamer
SIMONA HAMER

Simona Hamer (1984), dramaturginja in dramatičarka, je z različnimi režiserji v več slovenskih gledališčih soustvarila naslednje predstave: Nisi pozabila, samo ne spomniš se več, V.E.M, Sobica na vrhu stopnišča, Šajning, Brez, zgodba o nekem slastnem truplu ali gostija ali kako so se roman abramovič, lik janša, štiriindvajsetletna julia kristeva, simona semenič in inicialki z. i. znašli v oblačku tobačnega dima, Kladivo ali pinceta? (dramaturška osmišljevanja) Hotel Splendid, Zajtrk, Marlene Dietrich, Robinson, Hozana tekočemu računu, Prosto po Prešernu, Po Magrittu, Nisem, Emil in detektivi, George Kaplan, Evropa … in napisala več dramskih tekstov (Taubeka, Tik-tak, I-z-š-t-e-v-a-n-k-e).
Nik Škrlec
NIK ŠKRLEC

Nik Škrlec (1992) je absolvent dramske igre na AGRFT, njegov letnik je za zaključni produkciji (Simona Semenič: 1981 in Zdaj letim!) prejel akademijsko Prešernovo nagrado, s predstavo 1981 pa tudi zmagal na mednarodnem festivalu akademij Scene Amadeo v Zagrebu. Sodeluje z različnimi gledališči (Gledališče Glej, Mestno gledališče ljubljansko, Lutkovno gledališče Ljubljana, SNG Drama, Anton Podbevšek Teater) in drugimi kulturnimi ustanovami, poleg tega pa poskuša gledališče raziskovati tudi z različnim samostojnim udejstvovanjem.
Danijel Modrej
DANIJEL MODREJ

Danijel Modrej (1983) je leta 2012 diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Leta 2007 se je pod mentorstvom Mete Hočevar začel resneje zanimati za področje scenografije. Od takrat se je zvrstilo kar nekaj gledaliških in filmskih projektov, pri katerih je sodeloval. Kot scenograf je soustvarjal z Markom Čehom, Yulio Roschino, Niko Melink, Evo Nino Lampič, Andrejem Jusom, Rokom Bičkom, Blažem Završnikom, Marušo Kink in drugimi. Rdeča nit, ki bi najbolje orisala njegov odnos do gledališkega prostora, sta praznina in naš odnos do nje.
3 reasons to book on our web site