PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Danes, v nedeljo, 28. 5., ob 18.00 žal odpade predstava MEDVED IN MALI.
PREDSTAVE V PRIHODNJIH DNEH
      Za otroke       Za mladino in odrasle   A   Abonma
Novice
23.05.2023
V preteklem tednu je v srbskem Kragujevcu potekal 25. Mednarodni lutkovni festival Zlata iskra, na katerem so v tekmovalnem programu uprizorili 12 predstav iz osmih držav. Na festivalu, ki ga vsakoletno pripravlja Gledališče za otroke Kragujevac, je žirija dvojno nagradila uprizoritev Moj dedek je bil češnjevo drevo.
18.05.2023
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo v sezoni 2023/2024 uprizorili enajst lutkovnih in dramskih uprizoritev, ki se starostno razpenjajo od otroških, čez mladinske pa do lutkovnih uprizoritev za odraslo občinstvo. Od teh bodo tri ustvarili mladi, prihajajoči ustvarjalci v sklopu programa BiTeater. Kot pravi umetniški vodja Mare Bulc, »nove sezone ne povezujemo z eno samo rdečo nitjo, temveč jo pletemo z mnogimi samosvojimi nitkami in veselimi nitmi, z igrivimi cvirenčki in rahločutnimi cvirni, z ljubečimi vrvicami in odločnimi vrvmi, ki se najrazličnejših barv, odtenkov in oblik prepletajo v mavrični klobčič domišljije.«
15.04.2023
Prejšnji teden sta Andrej Urbanc in Benjamin Zajc obiskala italijanski Livorno, kjer sta sodelovala v predstavitvenih dogodkih novega projekta Ustvarjalne Evrope Sense (of) Sharing, ki ga vodi gledališka skupina Orto degli Ananassi z sedežem v livornskem Teatru della Brigata. Poleg Lutkovnega gledališča Ljubljana se projektu pridružujeta še španski Teatro Paraiso (s katerim LGL že sodeluje v EU projektu Mapping) in italijansko združenje za socialno delo Linc scs Onlus.
05.04.2023
Od 12. aprila do 15. maja 2023 bo v knjigarni Lutkovnega Gledališča Ljubljana na ogled razstava originalnih ilustracij Alenke Spacal iz avtorske slikanice PLASTELINČICA IN ČASOPIS (Bajalka, 2022). Pravljičarka bo 17. aprila 2023 ob 17. uri v naši knjigarni otrokom pripovedovala zgodbe iz slikanice Plastelinčica in časopis.

Prijavite se na e-novice

Prijava

Z veseljem izvem kaj novega, zato se strinjam, da lahko moj elektronski naslov uporabite za obveščanje o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.