Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
/default/abonmaji/KUL 2023-24/kul_abonma_2324_web_955_355_bener.jpg
PREDSTAVE V PRIHODNJIH DNEH
      Za otroke       Za mladino in odrasle   A   Abonma
Novice
10.09.2023
Včeraj se je v Lutkovnem gledališču Maribor zaključil že 12. Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, na katerem se je LGL v tekmovalnem programu predstavilo z uprizoritvama Tunel (režija: Miha Golob) in Obisk (režija: Ivana Djilas), v spremljevalnem programu pa s Palčico Maje Kunšič. Na zaključni slovesnosti je žirija v sestavi Jelena Sitar Cvetko, Alja Predan in Igor Tretinjak podelila nagrade največjim presežkom domače lutkovne produkcije zadnjih dveh let.
05.09.2023
Članice komisije Nika Bezeljak, režiserka in gledališka pedagoginja, Mojca Kreft, dramaturginja in teatrologinja, ter Martina Maurič Lazar, igralka in režiserka, so na podlagi pravočasno prejetih predlogov podelile Klemenčičevo nagrado in Pengovove listine, ki venčajo presežke v slovenskem lutkarstvu.
29.08.2023
V LGL smo v sklopu projekta Sense of Sharing gostili delavnico italijanske kostumografke Emanuela Dall’Aglio, ki so se je udeležili umetniki iz Španije, Italije in Slovenije. Sense (of) sharing je projekt Ustvarjalne Evrope.
28.08.2023
V Lutkovnem gledališču Ljubljana iščemo tonskega in video mojstra, ki bi se naši tehnični ekipi pridružil kot stalni zunanji sodelavec. Zainteresirani lahko svoj življenjepis pošljete na naslov 𝗷𝘂𝗿𝗲.𝘇𝗻𝗶𝗱𝗮𝗿𝘀𝗶𝗰@𝗹𝗴𝗹.𝘀𝗶 do vključno 6. 9. 2023. Pogoj za opravljanje dela je vozniški izpit kategorije B.

Prijavite se na e-novice

Prijava

Z veseljem izvem kaj novega, zato se strinjam, da lahko moj elektronski naslov uporabite za obveščanje o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.