Zajčkova hišica

  3+
Zajčkova hišica
Zajčkova hišica je zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo. Žaba, veverica, jazbec in medved v naši zgodbi pomagajo zajčku, ki izgubi svoj dom. S svojo naklonjenostjo, veseljem, odločnostjo in dobrodušnostjo mu odženejo črne misli in skupaj z njim postavijo novo hišico. Lisica pa se medtem skriva za grmovjem. Pomagati se ji ne ljubi, ker je fina gospa, je pa vseeno najprej radovedna in nato zavistna. Tudi sama bi imela novo hišico. Zakaj so jo zgradili zajcu in ne njej? Kako bi jo lahko dobila? Morda z zvijačo? Lisica je bistra in se domisli hudo nenavadne poti. A k sreči tudi tisti okoli nje niso čisto neumni. V svoji goljufiji ostane sama in nazadnje ji ne ostane drugega, kot da odkida blato, s katerim si je postlala.
Vsi si želimo varen in prijeten kot, v katerem bi živeli mirno in brez skrbi. Nekateri ga imamo, drugi ne. Tudi tistim, ki ga imamo, se včasih zgodi, da gre kaj narobe, da ga izgubimo ali pa naš dom naenkrat ni več varen. In v nesreči je največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč.

Vse to nam bo na svoj pravljični način duhovito razkrila Anja Štefan, lutke pa bodo zaživele v barviti podobi Hane Stupica, ki ima od vseh živali najraje prav zajce ... Zato se bomo v gozd podali s posebno naklonjenostjo in si ogledali, kako si živali pomagajo s pesmijo, prijateljstvom in z nasmehom. Na vse to ljudje večkrat pozabimo, zato je prav, da nas o lahkotnosti in preprostosti življenja vsakič znova poučijo razigrane in domiselne živali.

Martina Maurič Lazar je igralka/animatorka ansambla LGL, režiserka in od leta
2013 tudi docentka za lutkarstvo na AGRFT. V našem gledališču je režirala že več uprizoritev (Štiri črne mravljice, Laila, Poštarska pravljica), nazadnje predstavo Jutri je bila zabava.

Premiera: maj 2018, Mali oder LGL
Režiserka: Martina Maurič Lazar
Avtorica: Anja Štefan
Avtorica likovne podobe: Hana Stupica
Vsa zasedba
Kritike
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site