ObiskMarionetna predstava, trajanje 0 min

  3+
Obisk
Bojimo se lahko pajkov, teme, višine … Elza se boji prav vsega. Celo dreves in ljudi. Zato ves čas ostaja doma. Strah je popolnoma posivel njeno življenje. Njeno prestrašenost pa spremlja tudi osamljenost. Nekega dne skozi okno prileti papirnato letalo. Ponj pride sosedov deček. Ko mu Elza odpre vrata, v svoje življenje spusti tudi otroško neposrednost, radovednost in igrivost. Mali radovednež ji pomaga izstopiti iz varnega zavetja in ji obarva življenje.
Osamljenost se ne pojavlja le na mestih, kjer jo pričakujemo. Osamljeni niso le starejši ljudje, ki živijo sami. Osamljeni so lahko tudi otroci, pa čeprav živijo v družini. Šole so lahko za nekatere zastrašujoča osamljena mesta. Tudi prijateljstva se ne stkejo vedno tam, kjer jih sprva iščemo.

Zgodba Obisk nemške avtorice in ilustratorke Antje Damm pripoveduje o prijateljstvu med starejšo gospo Elzo in fantom Emilom. Njuno nepričakovano srečanje s toplino in barvami prijateljstva, ki presega generacijske okvire, napolni obe življenji. Predstava, ki hkrati spregovori tudi o osamljenosti, monotonosti in strahu, pokaže, da sočutje lahko v vsako življenje vnese nešteto barv.

Ivana Djilas režira v mnogih profesionalnih gledališčih in gledaliških skupinah; v zadnjih letih se intenzivno posveča tudi uprizoritvam za mlade in otroke. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je v prejšnjih sezonah režirala predstave Medved in mali, Škrt škrt kra čof! ter Jure in Jaka.

Premiera: 9.4.2020, Mali oder LGL
Avtorica: Antje Damm
Režiserka: Ivana Djilas
Avtorica likovne podobe po motivih Antje Damm: Sara Slivnik
Igrata: Brane Vižintin, Jelena Ždrale (violina)
Scenografka: Sara Slivnik
Video: Vesna Krebs
Kostumografka: Jelena Proković
Avtorica glasbe: Jelena Ždrale
Oblikovalec svetlobe: Igor Remeta
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Aleš Erjavec
Lučni vodja: Niko Štabuc
Scenski tehnik: Jure Popovič
Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site