PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

ObiskLutkovna predstava, trajanje 0 min

  4+
Ilustracija Tina Dobrajc
Elza je starejša gospa, ki zaradi strahu in osamljenosti ostaja ves čas doma in nikomur ne odpre vrat. Njeno življenje je povsem posivelo. Nekega dne skozi okno prileti papirnato letalo. Ponj pride sosedov deček. Ko mu Elza odpre vrata, v svoje življenje spusti tudi otroško radovednost in igrivost. Deček ji pomaga izstopiti iz varnega zavetja in obarva njeno življenje.

Obisk je ganljiva in rahločutna zgodba o prijateljstvu, osamljenosti, strahovih in monotonosti nemške avtorice in ilustratorke Antje Damm. V prevodu Tine Mahkota je izšla leta 2015 pri založbi Zala. Istega leta je prejela nemško nagrado za mladinsko književnost – leipziški bralni kompas, leta 2016 zlato hruško, lani pa je prejela nagrado New York Timesa za najlepše ilustrirano otroško slikanico. 

Likovno podobo predstave navdihujejo dinamične ilustracije slikanice, ki so pravzaprav male tridimenzionalne scenografije, makete, ki jih je avtorica ustvarila z lepilom, barvami in kolažem. Režiserka Ivana Djilas je s soustvarjalci predstave njene podobe nadgradila v stop-motion tehniki in ustvarila pravo gledališko čarovnijo, ki ne potrebuje veliko besed. 

Ivana Djilas režira v mnogih profesionalnih gledališčih in gledaliških skupinah; v zadnjih letih se intenzivno posveča tudi uprizoritvam za mlade in otroke. Zanima jo ustvarjanje predstav, ki mlajšemu občinstvu govorijo o pomembnih življenjskih temah. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je v prejšnjih sezonah režirala predstave Medved in mali, Škrt škrt kra čof! ter Jure in Jaka.


Premiera 29. oktober 2021, Mali oder LGL
Avtorica: Antje Damm
Režiserka: Ivana Djilas
Avtorica likovne podobe po motivih Antje Damm: Sara Slivnik
Igrata: Brane Vižintin, Jelena Ždrale (violina)
Scenografka: Sara Slivnik
Video: Vesna Krebs
Kostumografka: Jelena Proković
Avtorica glasbe: Jelena Ždrale
Oblikovalec svetlobe: Igor Remeta
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Aleš Erjavec
Lučni vodja: Niko Štabuc
Scenski tehnik: Jure Popovič
Vsa zasedba
Predstave
22.10.2021 ob 18:00
Prizorišče: Mali oder LGL
24.10.2021 ob 11:00
Prizorišče: Mali oder LGL
26.10.2021 ob 11:00
Prizorišče: Mali oder LGL
27.10.2021 ob 17:00
Prizorišče: Mali oder LGL
28.10.2021 ob 11:00
Prizorišče: Mali oder LGL
30.10.2021 ob 11:00
Prizorišče: Mali oder LGL
Kritike