V želji, da bi ostali zdravi, prosimo, da ob vstopu v gledališče razkužite roke, da do svojega sedeža uporabljate masko ali drugo ustrezno zaščito za usta in nos in da spoštujete priporočeno distanco 1,5 metra.

Najprisrčnejši velikanLutkovna predstava, trajanje 0 min

  3+
Najprisrčnejši velikan
Po Zverjascu in Zverjaščku, ki sta premagovala strah v gozdu, polnem plenilcev, in raznih dogodivščinah prav nič zlobne čarovnice v Bi se gnetli na tej metli se na odru Lutkovnega gledališča razživi nova uspešnica svetovno priznane škotske avtorice Julie Donaldson, Najprisrčnejši velikan. V režiji Jaka Ivanca in z glasbo Davorja Hercega igrivo upodablja bogastvo medsebojne pomoči in nesebičnosti.
Najbolj razcapan velikan v mestu si želi nove preobrazbe, zato si privošči nova oblačila. V novih nogavicah, čevljih, kravati, srajci in hlačah je videti prav najpametnejši velikan v mestu. A kaj, ko na poti domov srečna različne živali, ki so jih doletele razne nesreče: žirafa žalostno smrka, kozi je odplavilo vesla, miške so ostale brez hiške, lisica brez spalne vreče. Vsi nesrečneži nujno potrebujejo njegovo pomoč … in njegova nova oblačila. Vse bolj in bolj je premražen, dokler ga pot ne privede na začetek, k njegovim starim oblačilom. Morda je pa le najbolj udoben velikan v mestu. A dobro se vrača z dobrim in doma ga pričaka pravo pravcato presenečenje. Razkrije se tisto, kar zares šteje: Jure je pravzaprav najprisrčnejši velikan v mestu.

Uprizoritev, zasnovana na zgodbi o zadovoljstvu s tem, kar imamo, in pripravljenostjo dati tistim, ki nimajo, se spreminja in pregiba v dinamično igro perspektiv. Preplet oddaljenosti in bližine, velikega in majhnega ter raznolikih dimenzij odpira domišljijo in gledalcu razpira pogled. Poigrava se tudi z različnimi lutkovnimi tehnikami, ki s songi, vizualno podobo in nagajivo besedilno predlogo razgibajo celotni oder.

Jaka Ivanc je gledališki in lutkovni režiser, njegova značilnost pa je izvrstno spajanje dramskega in lutkovnega gledališča z glasbo – v njenih številnih oblikah. V našem gledališču je ustvaril že niz uspešnih predstav, med njimi Zverjasca, Zverjaščka in Bi se gnetli na tej metli.

Premiera: april 2020, Veliki oder LGL
Avtor: Julia Donaldson, Axel Scheffler
Režiser: Jaka Ivanc
Glasba: Davor Herceg
Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site