PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Zvezdni prahZnanstvenofantastični labirint, trajanje 0 min

  5+
Ilustracija Tina Dobrajc
Tristan Trn je pol človek, pol vilinec, a tega ne ve. Da bi osvojil najlepše dekle v Zidu, se odpravi v vilinsko deželo iskat zvezdni utrinek. Pot do padle zvezde je dolga in nevarna. Med čudežno in razburljivo pustolovščino, polno preizkušenj in urokov, sreča številna nenavadna bitja: mrtve prince, leteče pirate, samoroga in seveda padlo zvezdo. Izkaže se, da je zvezda živa in lepa, ima dolge svetle lase in je sploh skrajno zoprna. In kot da ta težava ni dovolj, Tristan ni edini, ki išče zvezdo. Obljubo, ki jo je dal ljubljenemu dekletu, Tristan sicer izpolni, a njegova usoda po vrnitvi v Zid ubere drugačna pota …

Neil Gaiman (1960), eden najboljših piscev fantazijskih pripovedi, avtor mnogih romanov, kratkih zgodb in stripov, je za svoje delo prejel številne ugledne literarne nagrade. Pustolovska romantična pravljica Zvezdni prah je bila leta 1999 nominirana za nagrado locus, leta 2000 pa je prejela nagrado alex. Ameriška zveza knjižnic jo je ocenila kot eno najboljših knjig za odrasle, ki nagovarjajo tudi otroke in mladino.

Zvezdni prah je fantastično potovanje skozi svet sanj, v katerem je vse nemogoče mogoče. To je predstava, ki združuje gib in besedo, telo in video. Gledalca nagovarja z intenzivnimi odrskimi podobami, zvočnimi pokrajinami in glasbo. Oder je ogledalo, skozi katero, v domišljiji, vstopiš v svet, ki je obrnjena slika sveta, kot ga poznaš. Nikoli ne veš, kaj te čaka v naslednjem trenutku. Stvari se dogajajo same od sebe, postajajo vse bolj nenavadne in nepričakovane. Dokler se vse ne ustavi! Ker se je gledališče, ki je stroj za proizvodnjo sanj, zataknilo. In čisto zares potrebuje gledalčevo pomoč ... Bo gledalcu uspelo najti svojo padlo zvezdo?

Mala Kline je performerka, koreografinja in piska. Njeno umetniško in teoretsko delo temelji na praksah sanjanja. Pri avtorskem koreografskem delu in tudi pri pisanju uporablja metode Saphire®, dela z imaginacijo in sanjanjem.

Premiera februar 2021,  Oder pod zvezdami LGL
Avtor: Neil Gaiman
Režiserka in koreografka: Mala Kline
Avtorica likovne podobe: Petra Veber
Vsa zasedba
Kritike