PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

SonicaKoncertni večer, trajanje 120 min

  18+
arhiv festivala Sonica
SONICA, festival sodobne elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti, ki v okviru festivala LUTKE gosti več umetnikov iz Švice, Slovenije, Francije in Italije, se letos v svojem naboru osredotoča predvsem na tkanje vezi med občinstvom in nastopajočimi, ustvarjanjem novih sodelovanj ter iskanjem sožitja znotraj novih okolij.

Feldermelder (Švica)

Feldermelderjevi vplivi segajo od razkrojenih strukturnih del Steva Reicha in Karlheinza Stockhausna do bolj klasične jazz, elektronske in analogne glasbe preteklosti in sedanjosti.


ARBA, DÂK ARBA (Slovenija, Francija)

Skladba ARBA, DÂK ARBA Frédérica D. Oberlanda in Irene Z. Tomažin je bila zasnovana kot soundtrack za istoimensko instalacijo francoske umetnice Fanny Béguély. Leta 2020 sta gradivo izdala v obliki kritiško priznanega albuma pri švicarski založbi Hallow Ground.


LOREM (Italija)

Lorem je multidisciplinarna praksa italijanskega glasbenika, vizualnega umetnika in neodvisnega raziskovalca Francesca D'Abbraccia, ki temelji na glasbi. Pri delu z nevronskimi mrežami in sistemi umetne inteligence ustvarja zvoke, slike in besedila. 


Koprodukcija SONICA Festival in Lutkovno gledališče Ljubljana

Nastop Irene Z. Tomažin in Frédérica D. Oberlanda omogoča SHAPE+ Platforma, ki jo podpira Kreativna Evropa. 

Nastop Feldemelder podpira Pro-Helvetia.


Izvajalci: Lorem, Feldermelder in Frederic D. Oberland, Irena Z. Tomažin, Fanny Béguély
Vsa zasedba
Kritike