PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Danes, v nedeljo, 28. 5., ob 18.00 žal odpade predstava MEDVED IN MALI.

Bi se gnetli na tej metli?Lutkovna predstava, trajanje 50 min

  3+
Bi se gnetli na tej metli?, foto: Urška Boljkovac
Bi se gnetli na tej metli? je še ena v dolgi vrsti uspešnic uigranega in izredno uspešnega tandema – škotske pisateljice Julie Donaldson, že skorajda stare (ali pač lepše – dobre –) znanke odra Lutkovnega gledališča Ljubljana, in njenega zvestega sodelavca, nemškega ilustratorja Axla Schefflerja, avtorjev znamenitega Zverjasca in Zverjaščka.

Tudi v tokratni pustolovščini gre za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da mesto skorajda groznega Zverjasca zasedata prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren in zlakotnjen Zmaj. Čarovnica s sršečimi lasmi in njena Mačka skupaj potujeta na metli. Zaradi velike hitrosti (mogoče pa zaradi Mačkine nagajivosti?) Čarovnica izgubi svoje pokrivalo, zato se spusti na tla in ga išče vsepovsod. Z vsakim izgubljenim predmetom se znajde pred vrsto preizkušenj, pri katerih ji pomagajo vedno novi prijatelji, ki predmete bolj kot ne po naključju najdejo, za nagrado pa dobijo metlo »za en krog« – leteti je pač nekaj, česar ne zna, kaj šele zmore vsak, in zato tudi nekaj, kar si vsak še kako želi … razen Mačke seveda. Da pa ni vse tako preprosto, se od nikoder in prav nič po naključju pojavita še strašni Zmaj, in ko se ta hoče lotiti dobre Čarovnice, še kosmati, lepljivi stvor. 

Dramatizacija besedila je narejena na podlagi knjige Bi se gnetli na tej metli?Room on the Broom, © ilustracije  Axel  Scheffler 2001 in © besedilo Julia Donaldson  2001. Knjigo je izdala založba Macmillan Children’s Books, London, v Sloveniji pa Založba Mladinska knjiga.

Jaka Ivanc je gledališki in lutkovni režiser, njegova specifika pa je izvrstno spajanje dramskega in lutkovnega gledališča z glasbo – v njenih številnih oblikah. V našem gledališču je ustvaril že niz uspešnih predstav, med njimi Zverjasca in Zverjaščka.


PREMIERA:
17. november 2016, Veliki oder LGL
Avtorja: Julia Donaldson, Axel Scheffler
Režiser: Jaka Ivanc
Prevajalec in avtor priredbe: Milan Dekleva
Avtor glasbe: Davor Herceg
Dramaturg: Andrej Jaklič
Avtor likovne podobe: Natan Esku
Igrajo: Alenka Tetičkovič, Iztok Lužar, Lovro Finžgar, Martina Maurič Lazar / Zala Ana Štiglic, Maja Kunšič / Ana Hribar, Gašper Malnar / Matevž Müller
Scenografi: Jaka Ivanc, Barbara Stupica, Žiga Lebar, Zoran Srdić
Kostumografinja: Barbara Stupica
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner
Lektorica: Irena Androjna Mencinger
Asistent režiserja: Marko Čeh
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Izidor Kozelj
Asistent: Erik Krkač (v okviru projekta Kul služba!)
Scenski tehniki (animacija scenskih elementov): Jernej Remše, Alojz Milošič, Slobodan Ilić, Luka Moškrič
Lučno vodstvo: Kristjan Vidner
Asistentka: Maša Avsec (v okviru projekta Kul služba!)
Izdelava lutk, scene in kostumov: Zoran Srdić, Žiga Lebar, Iztok Bobić, Polona Černe, Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec, Zala Kalan, Petra Pirc, Urška Rednak, Mateja Šušteršič, Uroš Mehle s. p., Richard Massarani
Producentka: Ana Rokvić Pinterič
Vsa zasedba
Predstave
Razprodano
17.06.2023 ob 11:00
Prizorišče: Veliki oder LGL
Razprodano
17.06.2023 ob 18:00
Prizorišče: Veliki oder LGL
Razprodano
20.06.2023 ob 18:00
Prizorišče: Veliki oder LGL
Kritike