Skozi tisočere zgodbe

  3+
Skozi tisočere zgodbe, foto Žiga Živulović/FA BOBO
Knjigarna v Lutkovnem gledališču Ljubljana je specializirana otroška knjigarna z izborom vrhunske literature za otroke in mlade, kjer so obiskovalcem na voljo tudi vse informacije o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana in vstopnice za ogled predstav in drugih dogodkov v gledališču. Ob ponedeljkih se v knjigarni odvijajo branja, ki smo jih poimenovali "Skozi tisočere zgodbe". Igralci iz različnih slovenskih gledališč otrokom berejo knjige slovenskih in tujih avtorjev.
Noč knjige 2018

Kamišibaj v izvedbi Društva Kamišibaj Slovenija. Kamišibaj je pripovedovanje zgodb ob slikah, ki so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. Že ime nam pove, da gre za japonsko gledališko obliko: kami pomeni japonsko papir in šibaj gledališče, drama.    

Kamišibaj z Dolenjske in Bele krajine

  • Breda in Darko Kočevar: R. Dahl: Krava, Vražja Žganica (belokranjska ljudska), Jež, miška in lisica (belokranjska ljudska);
  • Tatjana Grabrijan: D. Kette: Šivilja in škarjice, Saša Vegri: Karuda, Sonce (avtorska);
  • Enja May Grabrijan: O volku in lisici (ljudska), O možu, ki je imel čarovnico za ženo, Pleši, pleši črni kos.

Branje je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Vstop je prost.


Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site