Skozi tisočere zgodbe

  5+
Skozi tisočere zgodbe
Serijo branj v naši knjigarni smo poimenovali Skozi tisočere zgodbe. Igralci iz različnih slovenskih gledališč otrokom berejo knjige slovenskih in tujih avtorjev.
Otrokom bo pesnica, pisateljica, dramska in filmska igralka Saša Pavček brala svojo knjigo Zakaj je polje jezero?, ki je izšla pred tremi leti pri Založbi Miš. Knjiga je prejela priznanje Zlata hruška, ki je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Letos pa je nominirana za literarno nagrado za otroško in mladinsko književnost Desetnica, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev.

Pravljica pripoveduje o rahločutni deklici, ki neprestano joče in nihče ji ne more ustaviti solz. Teh pa je bilo toliko, da so zalivale hišo in se zlivale v bližnji potok. Le potovka jo je lahko pomirila s svojimi pripovedkami. Dekličino pozornost je še posebej pritegnila tista o fantu, ki so ga kmetje nepravično pregnali s svojega doma na vrhu gore, saj naj bi jim v dolino metal senco. Preden je potovka odšla in so deklici na oči ponovno privrele solze, ji je zaupala skrivnost. Skrivnost, kako narediti svet lepši in pravičnejši.

Prost vstop. Vabljeni!

Knjigarna v Lutkovnem gledališču Ljubljana je prva specializirana otroška knjigarna z izborom vrhunske literature za otroke in mlade. Na voljo so tudi vse informacije o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana in vstopnice za ogled predstav in drugih dogodkov v gledališču.


Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Avtor: Branja v knjigarni
Vsa zasedba
Kritike
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site