Skozi tisočere zgodbe

  3+
Skozi tisočere zgodbe, foto Žiga Živulović/FA BOBO
Knjigarna v Lutkovnem gledališču Ljubljana je specializirana otroška knjigarna z izborom vrhunske literature za otroke in mlade, kjer so obiskovalcem na voljo tudi vse informacije o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana in vstopnice za ogled predstav in drugih dogodkov v gledališču. Ob ponedeljkih se v knjigarni odvijajo branja, ki smo jih poimenovali "Skozi tisočere zgodbe". Igralci iz različnih slovenskih gledališč otrokom berejo knjige slovenskih in tujih avtorjev.
Noč knjige 2018

Kamišibaj v izvedbi Društva Kamišibaj Slovenija. Kamišibaj je pripovedovanje zgodb ob slikah, ki so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. Že ime nam pove, da gre za japonsko gledališko obliko: kami pomeni japonsko papir in šibaj gledališče, drama.    

Kamišibaj z Dolenjske in Bele krajine

  • Breda in Darko Kočevar: R. Dahl: Krava, Vražja Žganica (belokranjska ljudska), Jež, miška in lisica (belokranjska ljudska);
  • Tatjana Grabrijan: D. Kette: Šivilja in škarjice, Saša Vegri: Karuda, Sonce (avtorska);
  • Enja May Grabrijan: O volku in lisici (ljudska), O možu, ki je imel čarovnico za ženo, Pleši, pleši črni kos.

Branje je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Vstop je prost.


Vsa zasedba
Kritike
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site