Gostimo: Pravila igre

  18+
Pravila igre
Avtorski projekt Marka Ujca. Neposredna, iskrena, mestoma vulgarno-šovinistična in žanrsko raznolika tragikomična predstava o moškem, o odnosih, o meni, tebi, naju, o trenutkih, občutjih, minljivosti, večnosti – tukaj in zdaj …
Že od pradavnine je moški lovec, ženska plen. Moški odloča, ženska posluša. Moški dela, ženska čuti. In če moški zaradi ljubezni postane plen lastnih čustev, nalogo lova pa prevzame ženska? V moški duši se izmenjujejo sovraštvo in hrepenenje, zanikanje in upanje, egoizem in sočutje. Si upaš pogledati vanjo?

Doživi nekaj, kar mu življenje obrne na glavo in spremeni svet. Mu spodnese tla, ga preoblikuje in prisili, da se zazre v zrcalo časa. Med brskanjem po preteklosti se nezavedno razgalja, išče ritem in svoje poslanstvo ter se sooči z razlogom svojega skorajšnjega propada.

Živiš, dokler ne umreš. Smeješ se, dokler ne jokaš. Ljubiš, dokler ne sovražiš. Preprosto! Kot življenje, ki beži pred tvojimi očmi. Dokler se ne zgodi nekaj, kar te prizemlji. Ti ustavi dih. Te prisili, da pogledaš nazaj. Podoživiš, začutiš … in končno – razumeš. Kaj je doživel, da še vedno sestavlja koščke samega sebe?

Kakšna so pravila?
Režiser: Marko Plantan
Avtor: Marko Ujc
Asistentka režije: Vesna Vrabelj
Dramaturgija: Luka Bregar, Vesna Vrabelj, Dušan Tomić, Marko Plantan
Scenografija in kostumografija: Iris Kovačič
Oblikovanje svetlobe: Dušan Tomić
Oblikovanje zvoka: Peter Penko
Igra: Marko Ujc
Mentorji: Gib: doc. mag. Uršula Teržan; Govor: red. prof. Tomaž Gubenšek; Scenografija: izr. prof. mag. Jasna Vastl; Kostumografija: red. prof. Janja Korun, asist. mag. Tina Kolenik
Produkcija: Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani
Zahvala: Celotni ekipi za požrtvovalnost, Zavodu IRNT za laboratorij, Društvu GUD SOS
Vsa zasedba
Kritike
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site