Predstava Peter Pan v sredo, 20. decembra, ob 16.30 uri je odpovedana. Vstopnice lahko na blagajni zamenjate za januarsko predstavo ali pa vam bomo vrnili denar.

Sončnica na rami

  5+
Sončnica na rami
Antologija Sončnica na rami je po prvi izdaji leta 1975 zdaj doživela že četrto; najnovejša izdaja razširja zakladnico bogate in raznovrstne slovenske mladinske poezije tudi z izbranimi sodobnejšimi avtorji. V obsežni knjigi najdemo štiriinšestdeset slovenskih pesnic in pesnikov, ki nudijo izredno dragocen pregled slovenskih otroških pesmi. Ustvarjalci bodo uprizarjali pesmi, ki razpirajo (otroške) čustvene svetove in spregovorijo o občutkih in notranjih turbulencah ljubezni, strahu, poguma, upora, nesreče, prijateljstva, žalovanja in veselja. Med drugim jih bodo navdihovale pesmi Ferija Lainščka, Svetlane Makarovič, Miroslava Košute, Lile Prap, Vinka Möderndorferja, Saše Vegri, Albine Vodopivec, Andreja Rozmana Roze, Barbare Gregorič Gorenc, Milana Dekleve, Borisa A. Novaka, Nika Grafenauerja, Miklavža Komelja, Petra Svetine, Boruta Gombača, Bine Štampe - Žmavc, Jožeta Snoja, Ervina Fritza in drugih.
Uprizoritev bo otroškemu in odraslemu občinstvu za začetek razprla prepletajoče se svetove poezije, glasbe, gledališča in jih takoj za tem zgnetla v eksplozivno mešanico, ki bo v glavah mladega občinstva v stiku z brezmejno domišljijo implodirala. Uprizoritev bo bežala pred logiko in prezrla vsakdanjost. Slavila bo neukročeno umetnost, ki korenini v abstraktnih svetovih, v iracionalnih nenavadnostih, v nelogični domišljijskosti, v nerazložljivi mnogoteričnosti, v nelogični izmuzljivosti, v nevsakdanjih razlagah in v poeziji zaradi poezije. To je poezija.

To je uprizoritev poezije. To je predstava-poezija.

Marko Bulc - Mare je gledališki režiser, ki ustvarja tudi kot igralec, pisec dram
in dramatizacij ter intermedijski umetnik. Še posebej zadnja leta se intenzivno ukvarja tudi s predstavami za otroke in mlade, h katerim želi pristopiti v eksperimentalnem duhu in prek preizpraševanja ter spreminjanja konvencionalnih izraznih sredstev.

Premiera: februar 2018, Kino Šiška (v okviru 9. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri)
Režiser: Mare Bulc
Avtor: Antologija slovenske poezije za otroke
Vsa zasedba
Kritike
Želite prejemati spored in novice po elektronski pošti?
3 reasons to book on our web site