Skozi tisočere zgodbeBranje, trajanje 30 min

  3+
Sebastian Cavazza, foto Peter Giodani
Knjigarna v Lutkovnem gledališču Ljubljana je specializirana otroška knjigarna z izborom vrhunske literature za otroke in mlade, kjer so obiskovalcem na voljo tudi vse informacije o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana in vstopnice za ogled predstav in drugih dogodkov v gledališču. Ob ponedeljkih se v knjigarni odvijajo branja, ki smo jih poimenovali Skozi tisočere zgodbe. Igralke in igralci iz različnih slovenskih gledališč otrokom berejo knjige slovenskih in tujih avtorjev

Dramski in filmski igralec, član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, Sebastian Cavazza bo 18. novembra otrokom prebral knjigi Šef in štafeta ter Strašni volk. Štef in štafeta je zgodba o tekmovanju, sodelovanju, malih porazih in velikih zmagah. V glavni vlogi boste spoznali konja Štefa, ki rad zmaguje. Na vsakoletnem gozdnem tekatonu je vedno prvi. Sotekmovalci so ga že malo siti, zato spremenijo pravila igre in organizirajo štafeto. Štef po žrebu pristane v skupini s polžem, raco in želvo. Knjigo je izdala založba Zala.

V drugi knjigi je glavni junak volk. Pravljica Svetlane Makarovič Strašni volk pripoveduje zgodbo o volku, ki se dela strašnega tako kot se za volka spodobi in kot ga uči mama. Tega strašnega volka sreča deklica, junaka se spoprijateljita in kmalu spoznamo, da volk ni tako zelo strašen, kot bi moral biti. Mnogo ljudi je takšnih kot strašni volk: zunaj strašni, mehki notri. Knjigo je izdala Mladinska knjiga.

Prihodnje branje - 25. novembra - bo v znamenju knjige Tečna opica. Brala bo igralka Zala Ana Štiglic.

Branje je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Vstop je prost.


Vsa zasedba
Predstave
PROST VSTOP
18.11.2019 ob 17:00
Prizorišče: Knjigarna LGL
PROST VSTOP
25.11.2019 ob 17:00
Prizorišče: Knjigarna LGL
Kritike
3 reasons to book on our web site