PeskovnikUstvarjalno analogno igrišče, trajanje 0 min

  5+
Peskovnik

Civilizacija je skupek dosežkov in vrednot človeške družbe, zlasti glede na znanstveni in tehnični napredek, lahko tudi posebna oblika duhovnega, materialnega in socialnega življenja kakega naroda ali skupine. Uprizoritev prikazuje civilizacijo s preprostimi načeli otroške igre od »stvarjenja« prostora prek naselitve in ureditve skupnega sistema. To terja (tudi v življenju) visoko stopnjo ustvarjalnosti, inovativnosti in sodelovalnosti.

Uprizoritev ne ponuja nauka, zgolj vpogled v pomembno vprašanje z enostavno ponazoritvijo. Njena izvirnost temelji na raziskovalnem uprizoritvenem načelu in nevsiljivih predlogih ustvarjalne igre za otroke.

Miha Golob je gledališki in lutkovni režiser, ki je v minulih nekaj letih v tujini in doma prejel vrsto nagrad na področju lutkovne režije in avtorstva. Njegovi koncepti se pogosto naslanjajo na idejo raziskovanja in preigravanja materiala. V LGL je leta 2017 režiral Akvarij, svoje potovanje po analognih otroških igriščih pa to sezono nadaljuje z arhetipom igrišč: peskovnikom kot prostorom ustvarjanja, druženja in civilizacije.

Premiera oktober 2020, Šentjakobski oder LGL


Avtor: Miha Golob
Režiser in avtor likovne podobe: Miha Golob
Soavtorica likovne podobe: Polona Černe
Igrajo: Miha Arh, Gašper Malnar, Filip Šebšajević k. g., Barbara Kanc k. g.
Dramaturginja: Mojca Redjko
Avtor glasbe: Miha Arh
Oblikovalec svetlobe: Gregor Kuhar
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Peter Samotorčan
Lučni vodja: Gregor Kuhar
Scenski tehnik: Sašo Kitić
Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site