Najprisrčnejši velikanLutkovna predstava, trajanje 0 min

  3+
Najprisrčnejši velikan
Po Zverjascu in Zverjaščku, ki sta premagovala strah v gozdu, polnem plenilcev, in raznih dogodivščinah prav nič zlobne čarovnice v Bi se gnetli na tej metli se na odru Lutkovnega gledališča razživi nova uspešnica svetovno priznane škotske avtorice Julie Donaldson, Najprisrčnejši velikan.

Najbolj razcapan velikan v mestu si želi preobrazbe, zato si privošči nova oblačila. V novih nogavicah, čevljih, kravati, srajci in hlačah je videti najpametnejši velikan v mestu. Na poti domov sreča različne živali, ki so jih doletele razne nesreče. Vsi nesrečneži nujno potrebujejo njegovo pomoč … in njegova nova oblačila. Vse bolj in bolj je premražen, dokler ga pot ne privede na začetek, k svoji stari opravi. A dobro se vrača z dobrim in doma ga pričaka pravo pravcato presenečenje. Razkrije se tisto, kar zares šteje: Jure je pravzaprav najprisrčnejši velikan v mestu. Uprizoritev je zasnovana na zgodbi o zadovoljstvu s tem, kar imamo in pripravljenostjo deliti s tistimi, ki živijo v pomanjkanju.

Jaka Ivanc je gledališki in lutkovni režiser, njegova značilnost pa je izvrstno spajanje dramskega in lutkovnega gledališča z glasbo – v njenih številnih oblikah. V našem gledališču je ustvaril že niz uspešnih predstav, med njimi Zverjasca, Zverjaščka in Bi se gnetli na tej metli.

Premiera november 2020, Veliki oder LGL
Avtor: Julia Donaldson, Axel Scheffler
Režiser: Jaka Ivanc
Glasba: Davor Herceg
Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site