Rumena lunaDramska predstava, trajanje 0 min

  14+
Rumena luna

Rumena luna, balada o Lejli in Leeju je ljubezenska zgodba. Je zgodba o dveh najstnikih, ki se najdeta v trenutku, ko se enemu izmed njiju življenje usodno obrne na glavo. Lee ima 17 let, živi sam z mamo in njenim fantom ter s spominom na očeta, ki je odšel, ko je imel Lee pet let. Za sabo je pustil kapo z našitim jelenom in razglednico graščine v Škotskem višavju – “Moj oče je kralj Glasgowa,” pravi Lee, “in to je njegova graščina”. In v to graščino se zateče v trenutku najhujše stiske. Na poti se mu nepričakovano pridruži Lejla – “tiha Lejla,” muslimanka, ki nikoli ne govori. Dekle iz dobro situirane družine, ki si želi, da bi jo svet opazil. Da bi jo opazili ljudje, da bi jo poslušali, da bi jih zanimalo, kdo je. Lejla in Lee najdeta drug drugega, a nad njima se zgrinjajo temni oblaki: sledi jima preteklost, ki ji je težko ubežati.

Primož Ekart, igralec, gledališki režiser in producent, je diplomiral iz dramske igre na AGRFT v Ljubljani. Igral je v več kot 80 gledaliških predstavah, nekaj celovečernih filmih, TV-nadaljevankah, radijskih igrah in predstavah uličnega gledališča. V zadnjem času se posveča predvsem gledališki režiji. Nazadnje je v Lutkovnem gledališču Ljubljana deloval z mlado ustvarjalno ekipo gledališko avanturo Vihar v glavi.

Premiera september 2020, Plesni in gledališki center SVŠGUGL

Gledališki laboratorij LGL v sodelovanju z Vzgojnim zavodom Planina
Koprodukcija LGL in Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana
Avtor: David Greig
Režiser: Primož Ekart
Prevajalka: Tina Mahkota
Dramaturginja in mentorica ustvarjalnega procesa: Ana Duša
Igrajo: Rok Kunaver, Jan Bučar, Alenka Tetičkovič, Neža Dvorščak k. g., Ronja Matijevec k. g., Tibor Anželj k. g., Maks Mihajlović k. g.
Scenograf: Damir Leventič
Kostumografka: Vasilija Fišer
Avtorji glasbe: Silence, Koala Voice
Koreografinja: Rosana Hribar
Oblikovalec svetlobe: Andrej Hajdinjak
Lektorica: Maja Cerar
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Aca Ilić
Lučni vodja: Srečo Brezovar
Scenski tehnik: Stanko Božanić
Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site