Alessandro CortiniKoncert / Festival sodobne elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti SONICA 2019, trajanje 120 min

  18+
Alessandro Cortini
Na zaključnem koncertu festivala Sonica 2019 bodo nastopili Alessandro Cortini, Gašper Torkar in Kikimore.
Alessandro Cortini, sicer član glasbene institucije Nine Inch Nails, s svojo samostojno produkcijo zaseda pomembno mesto v svetu sintetizirane glasbe in tehnologije. Njegov album Avanti iz leta 2017 je nastal kot del živega avdio-vizualnega performansa, pri katerem arhivske posnetke svoje družine in svojega zgodnjega otroštva, ujete s Super8 kamero, združuje z melodično epiko, posneto in izvedeno z večsteznimi kasetniki. Oba, zvok in sliko, pa oblači v znano nostalgijo šuma. V Ljubljano prihaja z novim cinematskim avdiovizualnim nastopom, le dan po izidu plošče Volume Massimo pri založbi MUTE Records.

Gašper Torkar je večstranski umetnik, ki primarno dela z jezikom in zvokom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja klubske glasbe je prispeval glasbo za več instalacij, performansov in gledaliških del, film in balet. Njegov debitantski EP Dreams of Others, izdan pri založbi Kamizdat leta 2017 pa prinaša: »prvovrstne, mestoma skorajda plesne komade, ki tvorijo temačno zvočno krajino distorziranega ambienta, prežetega s težkimi, vlažnimi pasažami vseprisotnih šumov.«

Kikimore je kolektiv šestih soničnih raziskovalk, ki od leta 2016 eksperimentirajo in ustvarjajo hrupne zvočne krajine. Pri živih nastopih izhajajo iz načela improvizacije znotraj osnovne strukture, ki dopušča razvoj spretnosti in osebnega izražanja vsake članice. Z uporabo večinoma DIY inštrumentov v zvočnih kompozicijah sledijo vzorcem,raznim kombinacijam zvoka, ritmov in dinamičnih manipulacij. Kolektiv deluje v modularnih enotah, kar jim omogoča fleksibilno združevanje v različnih formacijah.

Vstopnice za koncert (15 € predprodaja, 12 € na dan koncerta) lahko kupite na blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana, na servisih Petrol in OMV, v trafikah in preko spletne strani lgl.mojekarte.si. Festivalsko vstopnico lahko kupite preko spletne strani Olaii.


MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti, koprodukcija Lutkovno gledališče Ljubljana
Nastopajoči: Alessandro Cortini, Gašper Torkar in Kikimore
Vsa zasedba
Predstave
28.09.2019 ob 21:00
Prizorišče: Oder pod zvezdami
Kritike
3 reasons to book on our web site