PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nestanovitni zrakPredmetna glasbena kompozicija, trajanje 30 min

  18+
Nestanovitni zrak
V Nestanovitnem zraku je glasba poetični in zvočni izraz animiranih materialov, zavrženih predmetov, ki so izgubili svoj namen. Steklenke, plastenke, kovinske pločevinke, cevi, akvarijske pipe in mikrofoni so glavni akterji predstave, ki v pritajeni svetlobi iz polja dekorativnosti prehajajo v ozvočeno gibanje, glasbeno kompozicijo. Avtor Laurent Bigot jih oživlja s tokom zraka, ki ga nadzoruje kompresor, mešalna miza pa je tista, ki določa, koliko zračnega časa ima na voljo vsak od akterjev. Ti so na nek način nadzarovani, hkrati pa tudi nepredvidljivi, tako kot je vsaka predstava, saj jo gradijo vsakič drugačne, edinstvene glasbene kompozicije.
Francoskega skladatelja in glasbenika Laurenta Bigota že od nekdaj zanima, kako ustvariti glasbo s predmeti iz vsakdanjega življenja in jih preplesti tudi z drugimi umetniškimi področji. Svoje ideje razvija v produkcijah, ki nastajajo v sodelovanju z različnimi glasbeniki, plesalci, filmskimi režiserji, pisatelji, igralci in vizualnimi umetniki. Je saksofonist francoske glasbene skupine Musicabrass, ki glasbo ustvarja in prepleta z zvoki iz urbanega in naravnega okolja. Je snovatelj različnih analognih sistemov, s katerimi v živo ustvarja zvok. Ustvarja unikatne zvočne objekte, ki omogočajo, da sta glasba in scenografija vedno v sobivanju ter interakciji.

Predstavo je omogočil Teatroskop – jugovzhodnoevropsko združenje na področju uprizoritvenih umetnosti – s podporo Ministrstva za Evropo in zunanje zadeve Republike Francije, Ministrstva za kulturo Republike Francije in Francoskega inštituta.

Brez besed.
Laurent Bigot (Francija)
Režiser in izvajalec: Laurent Bigot
Produkcija: Les Évolutionnaires
Vsa zasedba
Kritike