MočLutkovna miniaturka, trajanje 60 min

  18+
Moč, foto Urška Boljkovac
Ustvarjalci v predstavi raziskujejo področje intimnega lutkovno-predmetnega gledališča. Poiskali so materiale, ki omogočajo dvojni pogled na temo moči; predmete, ki nam videno povečajo ali pomanjšajo, približajo ali oddaljijo, skrijejo ali odkrijejo. Blizu so jim marionete, vrvice, s katerimi jih manipulirajo ali one manipulirajo z njimi in podobe, ki jih znotraj prostora udobja in zaščite lahko razumemo kot nadaljevanje ali drugo obliko nadvlade nad nekom ali nečem. Osredotočili so se na različne postopke upravljanja lutk in gledalce umestili med zrcala, nitke, luči in steklo. Vizualna lutkovno gledališka miniaturka, ki s svojimi izraznimi sredstvi preizprašuje različne motive moči in šibkosti, javnega in zasebnega.

Predstava je avtorsko delo treh luktovnih ustvarjalcev. Jiří Zeman, igralec in režiser, je član mednarodnega gledališča Krepsko, ki ustvarja specifični gledališki jezik z absurdno tragikomiko, s čarobnimi atmosferami in prepletom cirkuških ter lutkovnih elementov. Gregor Lorenci, likovnik in izumitelj svojstvenih tehnik izdelave lutk in scene je eden od vidnejših ustvarjalcev lutkovnih podob pri nas (Ostržek, Meso ali razodetje). Martina Maurič Lazar, igralka in režiserka, članica LGL, se po Nariši mi backa, Poštarski pravljici in Laili ponovno predstavlja z lastnim projektom. 

Predstava je namenjena odrasli publiki. Uprizorjena je v sobi, ki sprejme dvajset obiskovalcev. V predstavi so uporabljeni svetlobni efekti, ki lahko motijo občutljive gledalce.

Premiera 20. junija 2019, Vadbenica LGL (vhod skozi Šentjakobski oder)
Avtorja, režiserja in igralca: Jiří Zeman in Martina Maurič Lazar
Oblikovalec lutk: Gregor Lorenci
Avtor glasbe: Milko Lazar
Oblikovalka svetlobe: Maša Avsec
Producentka: Alja Cerar Mihajlović
Vodja predstave: Luka Bernetič
Scenski tehnik: Kemal Vrabac Kordiš
Izdelovalci lutk, scene in kostumov: Gregor Lorenci, Taeko Yoshida, Jiří Zeman, Polona Černe, Zoran Srdić, Iztok Bobić, Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec
Izvajalci glasbe: Vasilij Meljnikov - violina, Milko Lazar – klavir, čembalo in Milko Lazar Ensemble
Asistenta ekipe: Benjamin Zajc, Jošt Rogelj
: V predstavi je uporabljena tudi glasba Johanna Sebastiana Bacha in Domenica Scarlattija.
Vsa zasedba
Kritike
3 reasons to book on our web site