Knjigarna LGL je tudi poleti odprta vsak dan od 9. do 19. ure, ob sobotah do 13. ure.

Kombinacije


Z odra v muzej
Z ODRA V MUZEJ
Lutkovna ali dramska predstava + vodeni ogled Lutkovnega muzeja
V, OŠ, SŠ / do 180 min.
 
Po ogledu katerekoli lutkovne ali dramske predstave s programa Lutkovnega gledališča Ljubljana sledi ogled muzejske razstave na Ljubljanskem gradu. Na izbiro so različni vodeni ogledi Lutkovnega muzeja.
Misija X
MOJA LJUBLJANA
Lutkovna ali dramska predstava, pogovor po predstavi + vodeni ogled Ljubljanskega gradu
V, OŠ, SŠ / 150 min.

Po ogledu predstave sledi obisk Ljubljanskega gradu, kjer učenci spoznavajo preteklost gradu in grajske okolice, obiščejo sodobno zasnovano stalno razstavo Slovenska zgodovina in se odpravijo na virtualni sprehod po grajski zgodovini.

Lutkoteka
LUTKOTEKA
Historična lutkovna predstava + vodeni ogled Lutkovnega muzeja
V, OŠ, SŠ / do 180 min.
 
Lutkoteka oživlja najstarejše lutkovne predstave, ki so še posebej navdušile občinstvo in zaznamovale gledališki spomin. Po ogledu lutkotečne predstave sledi ogled muzejske razstave lutk na Ljubljanskem gradu. Lutkotečne predstave so: Doktor Faust (1938), Kaznovana trdosrčnost ali Peteršiljčkovo mamo rubijo (1940), Žogica Marogica (1951), Zvezdica Zaspanka (1955) in Sapramiška (1986).
PoPUPMUZEJ
PoPUP MUZEJ
Muzejska turneja lutkovnih junakov po Sloveniji
V, OŠ, SŠ / 60 min.
 
Je posebna muzejska izkušnja. Je začasna razstava lutk in se lahko pojavi kjerkoli. Popupp muzej je vsakič znova drugačen in poseben, zato se prilagaja starosti radovednežev, ki se mu želijo pridružiti! Je doživetje zgodovine lutkovne umetnosti skozi igro, pogovor in preizkušanje, prek meja lutkovnih odrov in običajnih razstav. Otroke obišče vesela druščina junakov iz slovenske lutkovne zgodovine, s katero odkrivamo zanimive zgodbe iz zaprašenih arhivov in spoznamo različne lutkovne tehnike.
3 reasons to book on our web site