PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Danes, v nedeljo, 28. 5., ob 18.00 žal odpade predstava MEDVED IN MALI.

Prva triada OŠ

Naše lutkovne predstave so lahko razburljiva in poučna izkušnja za učence prve triade osnovne šole. Zasnovane so tako, da pritegnejo domišljijo mladih učencev in jih povežejo z liki na odru. Vključujejo zmes humorja, glasbe in zgodb, liki pa se spoprijemajo z izzivi, ki spregovorijo o sodelovanju, vztrajnosti in prijaznosti. Naš cilj je mladim učencem zagotoviti zabavno in interaktivno izkušnjo ter jim pomagati pri razvijanju sposobnosti kritičnega mišljenja in ustvarjalnosti. Naše predstave so tudi odličen način, da se učenci seznanijo z umetnostjo in njenim pomenom. 

V nadaljevanju opozarjamo na nabor uprizoritev, za katere verjamemo, da ključno bogatijo otroško domišljijo in spodbujajo njen razvoj. 

Na tej povezavi lahko oddate povpraševanje.

Sara Eržen

Ti loviš!

Veseloigra s tekom in petjem o dveh sosedih, med katerima se odvije napeta in zanimiva tekma, ki na koncu obrodi prijateljstvo.

Hervé Tullet

Turlututu

Lutkovna miniaturka iz kovčka temelji na dogodivšcˇinah Turlututuja, lika, ki ga že vecˇ let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. 

Miha Golob

Akvarij

Vodna pustolovščina o jajcu, ki v velikem akvariju, polnem vode, med brbotajočimi mehurčki skače, se giblje in zabava.

Tone Pavček

Angeli

Igriva poezija angelov, ki jih utelešata razposajena in nežna igralka in glasbenik, ki skoraj iz nič ustvarjata raznolike like in pokrajine.

Peter Svetina

Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom

Napeta dirka mestnega posebneža, ki namesto dirkalnega kolesa vozi Pony, namesto zmagi pa sledi užitku - v vožnji, limonadi, hladni vodi, lepem dnevu.

H. C. Andersen

Palčica

Kanonska zgodba o zvestobi samemu sebi, ki zahteva obilico odločnosti, pokončnosti in poguma.

Matija Solce

Štirje muzikanti

Znana ljudska pravljica o bremenskih godcih, ki na naših odrih blesti že 13 let. Štiri živali se odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo.

Peter Svetina

Timbuktu, Timbuktu

Ugledališčena poezija, v kateri otroci, ki se iz šole odpravijo na pot do Timbuktuja, srečajo teto, ki se guga z zvezdami, dedka, ki nabira oblake ...

Matija Solce

Tjulenj

V igro podob in zvokov se ulovijo vtisi naravnega življenja: atmosfere severnega sija, dinamični prizori divjih živali in kompozicije večglasnega petja.

Anja Štefan

Zajčkova hišica

Nežna zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo.

po motivih Antje Damm

Obisk

Dedek iz predmetov okoli sebe začne snovati magični domišljijski svet, v katerem ni več tako osamljen.

Miha Golob

Tunel

Nenavadna predstava, ki išče udobje v temi in svetlobo odmerja kot slastno sladico. Sprva se zdi, da je svetlobo mogoče nadzorovati, teme – neznane, nevarne – pa ne.

Angela Nanetti

Moj dedek je bil češnjevo drevo

Družinska zgodba treh generacij se odvija okoli velikega drevesa, ki ga je dedek posadil ob rojstvu hčere, kasneje pa se je na njem igral z vnukom Tonijem. 

Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungerčar

Nebo nad menoj

Predstava sestavlja, prestavlja in razstavlja slikovite prizore, ki se po načelu dokumentarnosti nizajo v zgodbo o vplivu okolja na severnega medveda. 

Miha Golob

Peskovnik

Igra v peskovniku preraste v metaforo vznika in uravnoteženja obstoja ter kot aktivno igrišče spodbuja tako spoznavne kot čustvene razvojne procese.

Wolf Erlbruch

Račka, Smrt in tulipan

Preprosto oplemenitenje življenjskih dogodkov z rahločutno obzirnostjo ter lahkotno poetično prozo, ki jo prežema humor.

Špela Frlic

Bleščivka

Skrivnostna detektivska naloga, polna jezikovnega in situacijskega humorja,ki jo po svoje rešujejo vsi vpleteni liki, zares razreši pa jo otroška logika.