PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Danes, v nedeljo, 28. 5., ob 18.00 žal odpade predstava MEDVED IN MALI.

Druga in tretja triada OŠ

Lutkovne predstave za učence druge in tretje triade osnovne šole so namenjene izzivom in angažiranju mladih misli. Z uporabo izpopolnjenih lutk, dinamičnim pripovedovanjem zgodb in temami, ki spodbujajo razmišljanje, želimo učence spodbuditi h kritičnemu in ustvarjalnemu razmišljanju. Naše predstave obravnavajo različne teme, tudi zgodovino, znanost in družbena vprašanja, ter učence spodbujajo k postavljanju vprašanj in raziskovanju novih idej. Prav tako želimo spodbujati ljubezen do umetnosti ter učencem omogočiti zabaven in zanimiv način spoznavanja različnih kultur in tradicij. Naše predstave so odlične lekcije o vztrajnosti, empatiji in pomenu zavzemanja za to, kar je prav.

V nadaljevanju opozarjamo na nabor uprizoritev, za katere verjamemo, da ključno bogatijo otroško domišljijo in spodbujajo njen razvoj. 

Na tej povezavi lahko oddate povpraševanje.

Angela Nanetti

Moj dedek je bil češnjevo drevo

Družinska zgodba treh generacij se odvija okoli velikega drevesa, ki ga je dedek posadil ob rojstvu hčere, kasneje pa se je na njem igral z vnukom Tonijem. 

Wolf Erlbruch

Račka, Smrt in tulipan

Preprosto oplemenitenje življenjskih dogodkov z rahločutno obzirnostjo ter lahkotno poetično prozo, ki jo prežema humor.

Špela Frlic

Bleščivka

Skrivnostna detektivska naloga o izginotju ptičev in pojavljanju nenavadnih kakcev, ki jo rešujejo vsi vpleteni, zares razrešita pa otroka Tomo in Karolina, ki skupaj z otroško publiko premagata strah.

Anton Ingolič, Nebojša Pop Tasić

Tajno društvo PGC

S priljubljenim in znamenitim tajnim društvom Pingoclavulusom oziroma krajše PGC-jem so odraščale različne generacije otrok, prvič pa je Tajno društvo PGC v sodobni interpretaciji zaživelo tudi na našem odru.

Zala Dobovšek, Nina Šorak, Tin Grabnar, Asja Kahrimanović Babnik

Nekje drugje

Predstava o deklici, ki se znajde v osrčju vojne. Skozi njene oči spremljamo spreminjajoče se mesto, polno grozot, nasilja, strahu, a tudi – upanja.