PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
ŠPELA ČEKADA

»Življenje bi bilo lepše, če bi ljudje brali maile.«

Špela Čekada obiskuje Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Že od malih nog se izraža s pomočjo likovne, plesne in filmske umetnosti. Ukvarja se tudi z grafičnim in 3D-oblikovanjem ter animacijo.

PETJA GOLEC HORVAT
»... in vse tiho je bilo.«

Petja Golec Horvat obiskuje Prvo gimnazijo Maribor. Ima dokaj visok odriv, včasih se smeje v neprimernih situacijah in všeč ji je zvok dežja. Zanima jo dramska igra, ukvarja pa se z gibom, plesom, padanjem in žganjem lukenj v hlače. Običajno se počuti srednje žalostno.
NEŽA ANA GORIČAR

»Mati, seratonina bi!«

Neža Ana Goričar obiskuje Gimnazijo Poljane in Srednjo baletno šolo. Ima pramen sivih las, ki je seveda naravnega izvora. Najraje ima trenutek, ko sonce posije skozi mlade bukove liste. Njen življenjski cilj je najti življenjski cilj, saj je trenutno v eksistencialni krizi.

TARA KLEMENČIČ BELŠAK

»Dol s seksizmom v 21. stoletju

Tara Klemenčič Belšak ima rada dobre filme, kvaliteten spanec in čas zase. Navdušuje jo umetnost, posebej filmska režija. Redno si čisti čakre. Šola jo veseli, a kljub temu med obdobji preizkusov znanja popije petsto litrov kave.

PIKA KOVAČ

»Zmanjkalo je vina

Pika Kovač zna na pamet vse risanke sveta, dalmatinski »cigumigu« in tri tisoč decimalk števila pi. Obiskuje Gimnazijo Vič, skače v vodo, piše prozo in dnevnik ter riše stripe. Spi malo, sanja veliko. Preselila se bo na dobro staro Jamajko.

DOMINIK KRIŽ

»Kaj je razlika med umetnikom in pico?«

Dominik Križ obiskuje Gimnazijo Vič ter se posveča gledališki in filmski igri. Je tudi skavt, pevec, animator in pisatelj ter upokojeni lokostrelec in kitarist. Najraje se posveča teku, pohodništvu, hribolazenju, šahiranju, branju in gledanju filmov.

ŽAK MOŽE

»Poskusit ni greh, je pa sramota

Žak Može obiskuje Srednjo vzgojiteljsko šolo, gimnazijo in umetniško gimnazijo Ljubljana. Ima oranžne lase. Ljubi floro in favno, ceni ustvarjalnost in dobroto. Njegov vzornik (a žal ne tudi prijatelj) je Adam Sandler. Otožne dni premaguje z mislijo na skorajšnji obisk Gardalanda.

LAURA PENŠEK KOZMELJ

»Lahko plačaš za covid test in karto za bazen, lahko pa se kopaš v luži in plačaš le s svojim dostojanstvom.«

Laura Penšek Kozmelj obiskuje Gimnazijo Celje – Center. V prostem času sestavlja razbite steklenice in živcira mamo. Ima mačka Bojća, ki ji med pletjem vrta sedi na rami. Drevesom ob svojem domu želi splesti in nadeti barvita ogrinjala.

FILIP PERPAR

»Pica lahko nahrani celo družino

Filip Perpar obiskuje novomeško splošno gimnazijo. Zanima ga gledališko in filmsko udejstvovanje, predvsem igra. Uživa tudi v petju, plesu, fotografiranju in risanju. V življenju ga pokonci držijo kaktusi in rumena barva.

ELA ROMIH

»... za darilo dej mi majk, ne mi dat fucking rožo« - Masayah

Ela Romih alias trmasta mlada ženska, ki rada posluša blues in TED Talks, medtem ko čisti (čiščenja brez tega ne prenaša dobro), ter na ulicah neopazno fotografira ljudi, ki si tega po vsej verjetnosti ne želijo.

SINJA SMOKVINA

»ne štekajo,
v mojem krogu solze so«

Sinja Smokvina je dijakinja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, kjer se uči grafičnega oblikovanja. Rada posluša stare jugošlagerje ter glasbeno zasedbo Smrt boga in otrok. Če je ne najdete v lokalu, kjer že pet ur sreba »kafe«, jo poiščite na rock koncertu, na katerem pleše kot hip mamica.