Strokovni programi

Za pedagoge pripravljamo različne programe, ki potekajo pod mentorskim vodstvom ustvarjalcev Lutkovnega gledališča Ljubljana ter drugih slovenskih ter tujih lutkovnih strokovnjakov. Letos vas prvič vabimo, da se nam ob vsaki premierni uprizoritvi pridružite pri pogovoru z ustvarjalci. Naša srečanja vam bodo omogočila kompleksnejše in kvalitetnejše spremljanje predstave ter vam ponudila predloge, kako gledališko umetnost še bolj ustvarjalno preplesti z učnim programom.
Razgledališče+
RAZGLEDALIŠČE+
Ogled premierne uprizoritve in pogovor z ustvarjalci ter drugimi strokovnjaki

Predstave pogostokrat prinašajo sodobne, še nepreverjene uprizoritvene pristope ali pa obravnavajo temo, ki je lahko tako za odrasle kot za otroke občutljiva, nenavadna, zapletena. Zato ob vsaki premierni uprizoritvi pripravljamo ogled predstave ter pogovor z njenimi ustvarjalci ter drugimi strokovnjaki z različnih področij. Naša srečanja omogočajo predhodno, kompleksnejše in kvalitetnejše spremljanje predstave, ponujajo ključne iztočnice in predloge za pogovor z učenci pred predstavo in njeno refleksijo ter namige, kako gledališko umetnost povezati z učnim programom.
Ročne lutke in avtomati
ROČNE LUTKE IN AVTOMATI
Ustvarjalna delavnica
Mentor: Zoran Srdić
Ob torkih od 18.00 do 20.00

Na delavnici se bodo udeleženci seznanili z osnovami ročne lutke, izdelane iz lipovega lesa, z njihovo likovno zasnovo, tehnično risbo ter njeno predpripravo in obdelavo lesa. V drugem delu sezone bo poudarek na avtomatih, ki se poganjajo ročno preko ekscentrov. V ospredju bodo raznovrstne tehnike obdelave od rezanja, rezljanja in brušenja lesa, do morebitne uporabe modelirnih mas (bodisi papirščina, polimerna glina ...). Več informacij dobite v Knjigarni in blagajni LGL ali na pr@lgl.si. Vpis je mogoč še do 8. novembra 2016.
3 reasons to book on our web site