Knjigarna LGL je tudi poleti odprta vsak dan od 9. do 19. ure, ob sobotah do 13. ure.

Zverjašček - ustvarjalci

Jaka Ivanc
JAKA IVANC

Jaka Ivanc je gledališko in radijsko režijo diplomiral pri mentorju prof. Dušanu Jovanoviću na AGRFT v Ljubljani. V isti sezoni je debitiral na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega s predstavo Hrošč avtorja Mladena Popovića. Od leta 2008 je zaposlen kot gledališki režiser v Gledališču Koper. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je režiral Perzeja, Zakaj verjeti v zmaje, Romeo & Julija in Zverjasec. Je dobitnik več nagrad. Poleg režije se v gledališču ukvarja tudi z dramaturgijo, scenografijo in videom, režira pa tudi razne dogodke in prireditve (podelitev Prešernovih nagrad, nagrad zlata ptica, Grumove nagrade ipd.). V zadnjih letih kot dramaturg sodeluje z vsestranskim brazilskim odrskim umetnikom Dudo Paiva (Bestiaires, Bastrad, Holy).
Milan Dekleva
MILAN DEKLEVA

Milan Dekleva je pesnik, prozaist in esejist, ki je diplomiral iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Univerzi v Ljubljani. Bil je urednik študentske Tribune, Radia Študent, poučeval je glasbo, bil novinar Dnevnika in urednik knjižne priloge Svet v knjigah. Do upokojitve je urejal Otroške in mladinske programe na Televiziji Slovenija. Piše tudi poezijo in prozo za otroke, TV-scenarije ter literarno in glasbeno publicistiko. Prevaja iz angleščine in italijanščine. Za svoje pesniško, esejistično in prozno delo je prejel najpomembnejše nacionalne nagrade. Je avtor okrog dvajsetih pesniških zbirk, štirih romanov, dveh knjig kratke proze in treh knjig esejev.
Natan Esku
NATAN ESKU

NatanEsku je eksperimentator na področju vizualne umetnosti. Težko je najti področje, ki ga ne bi zanimalo, saj se ukvarja z ilustracijo, grafičnim oblikovanjem, kiparstvom, slikarstvom, reciklažo materialov in idej, fotografijo ter oblikovanjem interjerjev. V njegovih delih je veliko poigravanja z živimi barvami, besednimi nesmisli in komičnimi liki, s katerimi humorno opozarja na družbene nesmisle, jih obrača in preobrača, dokler ne postanejo ironično privlačni ter vizualno osupljivi. Predstavil se je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah ter leta 2009 prejel nagrado Mednarodnega bienala ilustracije Zlato pero Beograda za inovativno delo, ki nerazdružljivo povezuje poezijo z ilustracijo. Več na www.natanesku.com.
Andrej Jaklič
ANDREJ JAKLIČ

Andrej Jaklič je diplomiran dramaturg, ki opravlja dramaturgije, dramatizacije, priredbe dramskih besedil, prevaja, piše songe ... skratka vse, kar sodi k »praktični dramaturgiji«. Sodeloval je pri predstavah: Svinčnik piše s srcem, avtorski projekt (SMG), Sarah Kane: Razmadežna (SNG Drama Ljubljana), Piaf Edith Piaf, avtorski projekt (Pernarčič & Pernarčič), A. Lindgren: Ronja, razbojniška hči (SLG Celje), F. Frančič: Ulica svobode (Gledališče Koper), W. Shakespeare: Hamlet (MGL), Ljubezni moje babice, avtorski projekt (PTL), D. Giessellman: Golobi (MGL) in A. Nicolaj: Parole, Parole (Gledališče Koper). Z Lutkovnim gledališčem Ljubljana je doslej sodeloval pri predstavah Čarovnik iz Oza, Mala morska deklica, Romeo & Julija, Snežna kraljica, Zverjasec in Zverjašček.
Davor Herceg
DAVOR HERCEG

Davor Herceg se je rodil v Zagrebu, kjer je študiral, delal kot pianist v HNK in skladal glasbo za gledališče in balet. Kot izvajalec klasične in jazz glasbe je sodeloval z Zagrebško filharmonijo, Boškom Petrovićem, Oliverjem Dragojevićem, skupinama Soul Fingers in Song Killers. Leta 2011 je prišel v Ljubljano, kjer ga je režiser Jaka Ivanc povabil k sodelovanju pri predstavi Katka in Bunkec (Gledališče Koper). Zadnjih deset let sklada glasbo za različna slovenska gledališča (Gledališče Koper, Mestno gledališče Ljubljansko, Slovensko mladinsko gledališče) V LGL je avtor glasbe za naslednje predstave: Perzej, Zakaj verjeti v zmaje, Odtrgana slušalka, Cirkus Šardam, Izdajalsko srce, Romeo & Julija in Zverjasec. Za svoje delo je dobil številna priznanja in nagrade.
3 reasons to book on our web site